На срещата във Виена министрите на отбраната на страните-членки на

...
На срещата във Виена министрите на отбраната на страните-членки на
Коментари Харесай

За Западните Балкани говориха министрите на отбраната във Виена

На срещата във Виена министрите на защитата на страните-членки на Европейски Съюз разискаха въпроси, свързани с европейската вероятност на страните от района на Западните Балкани .

Министър Каракачанов подчертава на продуктивния спор в Европейски Съюз по тази тематика и се изрече в поддръжка на ясни задължения в областта на Постоянното структурирано съдействие, без обаче да бъдат добавяни нови детайли към тях.

В коментар на предлагането на Федерика Могерини за основаване на Европейски инструмент за мир, той уточни потребността от ясно разграничаване сред инструментите, финансирани от общия бюджет на Съюза.

Министърът на защитата подчертава на нуждата да бъде изяснено какво ще бъде повишаването на извънбюджетните действия , които страните би трябвало да финансират в допълнение.

Каракачанов изрази и позицията на Република България за провеждането на еластичен метод при присъединяване на трети страни в планове в границите на Постоянното структурирано съдействие.

Форумът е част от формалния календар на австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз и се организира във военноисторическия музей на Виена.

В него взе участие заместник-председателят на Европейската комисия и висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини.

Участниците във форума дискутираха основни аспекти на засиления ангажимент на Европейски Съюз към страните от района на Западните Балкани по линия на Общата политика за сигурност и защита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР