На срещата си с най-големия син на президента на САЩ

...
На срещата си с най-големия син на президента на САЩ
Коментари Харесай

Руската адвокатка искала да обсъжда с Тръмп младши британски финансист

На срещата си с най-големия наследник на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през 2016 година съветската адвокатка Наталия Веселницкая му е предала информация за английския финансист Уилям Браудър, се споделя в публикация, поместена през вчерашния ден на уеб страницата на в. " Уолстрийт джърнъл ", съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

Според вестника Веселницкая разказала за срещата си с Доналд Тръмп-младши в Ню Йорк, в изявление за негови публицисти. Руската юристка споделила, че се пробва да популяризира сведения за Браудър, получил задочно в Русия деветгодишна присъда за данъчни закононарушения.

Браудър настояваше Съединени американски щати да одобряват гласувания от Конгреса през 2012 година така наречен закон Магнитски, предусещащ наказания против ред съветски длъжностни лица. По негова самодейност Съединени американски щати образуваха наказателно дело против бизнес групата " Превезон холдингс ", чийто притежател е съветският жител Денис Кацив. През май процесът завърши с извънсъдебно съглашение, което юристът на " Превезон холдингс " дефинира като победа, напомня ТАСС.

Според Веселницкая тя желала да осведоми Тръмп-младши, че обвързвана с Браудър компания е укривала налози в Русия и е изпращала средства за потребностите на демократите в Съединени американски щати. Кандидатката на демократите за президентския пост Хилари Клинтън по това време бе съществена съперничка на републиканеца Тръмп, спечелил изборите, показва ТАСС.

Руската юристка споделила, че синът на американския водач не показал забележим интерес към тези сведения. Тя изтъкнала, че е споделила данни за Браудър и с съветския общоприет прокурор Юрий Чайка.
Веселницкая декларирала за " Уолстрийт джърнъл ", че няма никакви връзки с управляващите в Русия и те не са съдействали за срещата й с Тръмп младши.

По-рано тази седмица президентският наследник призна, че е разговарял с съветската адвокатка на 9 юни м. година в Ню Йорк. Той не отхвърли, че се е съгласил да се срещне с нея, тъй като се е надявал да получи компромат против Хилари Клинтън. Политическите съперници на американския президент настояват, че тази среща удостоверява съществуването на връзки сред предизборния щаб на Тръмп и Русия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (477)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР