На срещата на върха в Брюксел Виктор Орбан беше единственият

...
На срещата на върха в Брюксел Виктор Орбан беше единственият
Коментари Харесай

В Киев са гневни на Орбан заради блокираните 50 млрд. евро

На срещата на върха в Брюксел Виктор Орбан беше единственият европейски водач, който не поддържа отпущането на 50 милиарда евро за Украйна. Това провокира отрицателни реакции в Киев. 

" Подкрепата би трябвало да бъде единна. Една страна оказва помощ, другата е застрахована. Една неволя обаче не идва сама, тя води до други проблеми. Унгария бърка с ветото. Смятат, че няма да бъдат наранени, в случай че нещо се случи. Нашият народ се бори, сигурно ще победим ", споделя Ирина Абромян, жителка на Киев.

Помощта за Украйна включва 33 милиарда евро заеми с ниски лихви и други 17 милиарда евро безплатни средства.

" Европа би трябвало да разбере, че Украйна е сред нея и дивата Русия, която постоянно е била такава към всички. Всички войни, които е водила, са били против популацията, против елементарните хора, освен против армията, която извършва отговорностите си ", споделя украински боен.

През последните дни съветските офанзиви по въздух са все по-интензивни, по тази причина Украйна се надява на още системи за противовъздушна защита. Такива бяха обещани след визитите на Зеленски в Германия и Норвегия тази седмица.

" Битката е за небето. Който владее небето, владее ситуацията. Затова в този момент е належащо да се обърне внимание и да се подчертае, че имаме потребност от средства за разрешаването на проблемите в небето. "

Украйна чака и спомагателни над 60 милиарда $ от Съединените щати, само че към този момент републиканците в Конгреса блокират тази помощ и упорстват за вложения по границата с Мексико. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР