На срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел тази

...
На срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел тази
Коментари Харесай

От какво се нуждае Европа, за да се съревновава със Закона за намаляване на инфлацията в САЩ

На срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел тази седмица водачите на страните-членки ще обсъдят Индустриалния проект за Зелената договорка (Green Deal Industrial Plan) – отговорът на блока на Закона за понижаване на инфлацията (IRA) на Съединени американски щати на стойност 369 милиарда $.

Планът на Европейски Съюз за поощряване на чистите технологии и индустриалните нововъведения се основава на четири стълба: финансиране, търговия, умения и опростяване на регулацията. Вече назряват разногласия към препоръчаните промени в разпоредбите за държавна помощ и финансиране. Но в случай че страните би трябвало да реализират единение по една тематика, то това би било тази, че енергийният преход продължава да е безизходен в администрация и обезверено се нуждае от освобождение, написа Лара Уилямс за.

Точното влияние на IRA върху континента е мъчно да се мери, не на последно място тъй като в последно време имаше доста други аргументи да не се влага в Европа. Доверието на европейския бизнес се срина внезапно в края на предходната година и някои промишлени предприятия и започващи компании, в това число стартъпа за акумулатори Northvolt и испанската енергийна компания Iberdrola, към този момент насочиха интервенциите и вложенията си към Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР