На срещата на върха на ЕС се случи нещо, за

...
На срещата на върха на ЕС се случи нещо, за
Коментари Харесай

Билет за Титаник: Украйна получи статут на кандидат за членство в ЕС

На срещата на върха на Европейски Съюз се случи нещо, за което Киев и целият свят приказват доста. Украйна получи статут на претендент за участие в Европейския съюз. Струва ли си тематиката напъните, изхарчени за тези диалози?

Мечтите на Миша Балзаминов

И по този начин, Украйна най-сетне дочака своя „ най-хубав час “. Тя беше окачена на врата - не, не като орден, а като яка на Европейския съюз - получавайки статут на претендент за участие в Европейски Съюз. Същият статут получи и Молдова. Но по явни аргументи ще се съсредоточим върху Украйна.

Както знаете, процесът на подготовка за влизане може да отнеме доста години или да трае постоянно. Статутът на претендент не дава на страната гаранция за влизане. Европейският съюз по лично предпочитание, съвсем по разпореждане на своята администрация, може да спре процеса на договаряния и даже да върне претендента в началната точка, в случай че резултатите от „ поправянето на грешките “ не дават отговор на условията на Брюксел.

Следователно фантазиите на сегашния режим в Киев, както и на всички украинци, които наивно имат вяра в „ европейското бъдеще “ на Украйна, това в най-хубавия случай е нещо като прекраснодушните фантазии на Миша Балзаминов от пиесата на Александър Островски.

Цялата тази история с присвояването на статут на претендент на Украйна не е нищо повече от PR-балон. Всички прогнози по отношение на присъединението на Украйна към Европейски Съюз би трябвало да стартират с думата „ в случай че “. Основното „ в случай че “ се отнася до обстоятелството, че през днешния ден, когато ориста на нацистка Украйна се взема решение не от Зеленски, а от съветската войска, е просто неуместно да се предвижда участието на Украйна в Европейски Съюз.

Украйна, дружно със земите, бързо губи своята държавност. И никой сериозен, даже и най-смелият анализатор няма да се ангажира да твърди, че Украйна ще остане като тип държавно образувание, което по принцип може да се преглежда като индивид на интернационалните връзки, даже преди края на тази година. Това е първото.

Второ. Сериозните различия в границите на Европейски Съюз по отношение на съветския импорт на сила и затова дефицитът им може да прераснат в освен това от просто разногласия дали да „ финансираме Путин “ или „ по-добре да замръзнем “ през идващата зима.

Основни различия в лагера на груповия Запад се следят и по въпроса дали да се продължи военната борба сред Русия в Украйна или да се отстъпи част от украинска територия, с цел да се спрат военните дейности. Франция, Германия и Италия намерено работят като „ партия на мира “, както се вижда от неотдавнашното посещаване на водачите на тези страни в Киев, където те приканиха Зеленски да „ договаря с Путин “.

От друга страна, Съединени американски щати, Англия и Полша и включилите се към тях балтийски страни, които изискват продължение на войната до последния украинец или до цялостна победа над Русия – което от двете настъпи първо. В този подтекст прозира злокобният проект на англосаксонците (на първо място Съединени американски щати и Великобритания) да унищожат Стара Европа и в частност Европейския съюз, който Съединени американски щати считат за собствен главен стопански съперник и затова, като зложелател наедно с Русия.

Ескалацията на спора отвън границите на Украйна сигурно ще унищожи стопанската система на Европа, която ще отговори на най-бленуваните фантазии на американския истаблишмънт. А какво ще остане от Европейския съюз, към който Украйна бърза, в случай че проектът на Съединени американски щати бъде изпълнен, може единствено да се гадае. Много е евентуално Украйна да е купила или по-скоро да са й продали билет за Титаник.

И трето. Според доста специалисти, даже и тези на Запад, които никога не са симпатизиращи на Русия, приемането на Украйна в Европейски Съюз като пълновръстен член е просто невероятно. Например неотдавна норвежката телевизионна и радиокомпания NRK показа лист с причини за какво Украйна няма да стане член на Европейски Съюз. Сред тях, по-специално, са посочени: ужасна корупция, олигархична стопанска система, беднотия на популацията.

Един от критериите за влизане е обикновено функционираща пазарна стопанска система и устойчиво финансово положение. В същото време бюджетният недостиг на Украйна, който през 2021 година беше на равнище от 4% от Брутният вътрешен продукт, през 2022 година, съгласно прогнозата на МВФ, ще се усили до 17,8%. А съгласно нормите на Европейски Съюз годишният бюджетен недостиг не би трябвало да надвишава 3% от Брутният вътрешен продукт.

Към историята на въпроса

Украйна кандидатства за участие в Европейски Съюз на 28 февруари и през април към този момент стартира да попълня така наречен въпросник за оценка на опцията за приемане на статут на кандидатка. На 17 юни Европейската комисия предложи срещата на върха на Европейски Съюз да даде на Украйна статут на претендент за присъединение.

Ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен акцентира, че „ Украйна би трябвало да извърши редица промени: да укрепи правосъдната система и битката с корупцията, както и да извърши деолигархизация “.

Продължавам да приказвам за " в случай че ". Така че, в случай че Украйна или това, което е останало от нея, остане като страна, то след даването на статут на претендент би трябвало да стартират договаряния за изискванията за приемане на страната в Европейския съюз.

Такива договаряния нормално водят до цялостен том със лист от проблеми, които страната кандидатка би трябвало да реши. Като предписание те касаят привеждане на законодателството на страната в сходство със законодателството на Европейски Съюз, решение на стопански проблеми, възможни териториални разногласия със съседи и така нататък и тъй наречените

Например нерешеният кипърски проблем официално не дава съображение на Европейски Съюз да одобри Турция в своя състав, като страната „ почетно” носи купата претендент от 1999 година А Сърбия, която я залъгват от 2012 година, изисквайки изначало подмолно, а в този момент към този момент и намерено, да признае независимостта на Косово – района, който по конституцията на Сърбия и през днешния ден е нейна неотнимаема част.

Между другото, процесът на издевателската насмешка на Европейския съюз над Сърбия демонстрира извънредно политическата мотивация на Европейски Съюз при решаването на въпроса за приемането. На Съюза е належащо възможното признание на независимостта на Косово от Белград просто с цел да легитимира закононарушението, осъществено от Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз против някогашна Югославия и днешна Сърбия, откъсвайки Косово от нея със силата на оръжието и признавайки неговата „ самостоятелност “ без каквато и да е форма на изложение на националната воля - само поради основаването на своя боен плацдарм против проруската Сърбия.

В същия подтекст е удивително изказването на премиера на Албания Еди Рама, който посъветва Украйна да не си прави илюзии по отношение на статута на претендент, защото процесът на присъединение към общността може да отнеме доста време. „ Надявам се, че украинският народ няма огромни илюзии “, цитира го организация Франс прес. „ Северна Македония е претендент от 17 години, в случай че не се неистина, а Албания от осем години, тъй че добре пристигнали Украйна! “ – добави Рама.

А Албания не е взета в Европейски Съюз по простата причина, че тази страна, както и Косово, е до дъно бандитска страна. И в случай че границите сред Албания и Европейски Съюз бъдат отворени, стотици хиляди мафиози, наркодилъри, сводници и контрабандисти ще се излеят в Европа.

По един или различен метод балканските страни, чиито водачи са поканени на срещата на върха в Брюксел (Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина, приетото от Запада Косово, Черна гора, Северна Македония) са " извънредно разочаровани, че би трябвало да чакат ", оповестяват осведомителните организации. Разбира се, с такова внимание към Украйна, те се усещат като доведени деца на този „ прием “, на които не им е разрешено да ядат.

Украйна? Нанесете вреди на Русия!

По същия метод даването на статут на претендент на Украйна е напълно политическо решение. Това беше ясно прието от френския президент Еманюел Макрон, казвайки: " При естествени условия Украйна не трябваше да бъде претендент. Статутът на претендент допуска развой, който лишава години, Сърбия може да служи за образец. Правим това, тъй като има военни интервенции, и имаме вяра, че това би било вярно. "

Нещо повече, решението за вероятното приемане на Украйна в Европейски Съюз – с щастливо секване на доста паралелни линии за днешна Украйна – единствено индиректно ще засегне Украйна. Естествено, даването й на статут на претендент има индиректно отношение към Украйна. Той е нужен извънредно с оглед нанасянето на вреди на Русия, която се възприема като част от историческата нейна територия и която би се изгубила при положение на въвличането й в зоната на въздействие на груповия Запад.

Неслучайно мразещата Русия английска осведомителна организация Reuters написа: „ Докато утвърждението на кандидатурата на държавното управление на Киев на срещата на водачите на Европейски Съюз в Брюксел е единствено началото на дълголетен развой, то бележи голяма геополитическа смяна и ще ядоса Русия, която се бори да наложи волята си на Украйна “.

Решението на Европейски Съюз е сигнал към Москва, че Украйна, както и други страни от някогашния Съветски съюз, не могат да принадлежат към съветските сфери на въздействие, - цитира Ройтерс думите на разнообразни герои, които се въртят към срещата на върха на Европейски Съюз. По принцип какво споделят? Не се интересувайте от Украйна, тя ще бъде призната в Европейски Съюз след още доста години и не се знае дали ще бъде призната. Но ние ще ядосваме Русия! Достойна задача... Граничи с идиотизъм.

Европейски Съюз = НАТО

През февруари 2019 година Върховната Рада законово дефинира курса към присъединение към Европейския съюз в конституцията на Украйна. Преамбюлът беше променен с формулировката за " европейската еднаквост на украинския народ и необратимостта на европейския и евроатлантическия курс на Украйна ".

А член 102 от конституцията включва наредба за разширение на пълномощията на президента, който от този миг става „ поръчител за осъществяването на стратегическия курс на страната за придобиване на пълноправно участие в Европейския съюз и НАТО “. Отново с реализирането на всички фантастични фантазии на Украйна и нейните настойници в Европа, следствието от присъединението на Украйна към Европейски Съюз ще бъде автоматизираното й обвързване с военния блок на НАТО.

Европейски Съюз има редица взаимни споразуменияс блока на НАТО, който се преглежда като боен поръчител за сигурността на Европейски Съюз. Това е директно посочено в Глобалната тактика на Европейски Съюз (EUGS), призната през 2016 година В документа се споделя, че тази „ световна тактика дава подтик на Европейския съюз в региона на сигурността и защитата по взаимно допълващ се метод с НАТО и всички наши сътрудници “.

Принадлежността към Европейски Съюз към този момент не може да се съчетае с неутралитет. И това, апропо, постоянно би трябвало да се има поради, когато става дума за участие на Украйна в Европейски Съюз без участие в НАТО понякога. Европейски Съюз и НАТО са мощно преплетени и съставляват неофициален обединен стопански, политически и боен съюз. Друг е въпросът, че се пука по шевовете и не дава съображение да се има вяра в издръжливостта му. Но демократичният глобалистки истаблишмънт зад брюкселската администрация, точно подобен желае да го вижда и желае да го резервира точно в такова качество.

И какво от това?

Нека повторим: всички прогнози за европейската вероятност на Украйна би трябвало да се преглеждат при изискване, че тя ще остане на картата на Европа под една или друга форма като суверенно или релативно суверенно държавно образувание. Но защото разпадането на Украйна и общото й изгубване от листата с страни по света е най-реалистичната вероятност, тогава всички по-нататъшни приказки за участието й в Европейски Съюз ще бъдат празни и несериозни приказки. Каквото в действителност вършат участниците в срещата на върха на Европейски Съюз.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР