На срещата на върха ЕС - Западни Балкани на 17

...
На срещата на върха ЕС - Западни Балкани на 17
Коментари Харесай

На 17 май ще се обяви новина, която касае всички българи, използващи роуминг

" На срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани на 17 май в София ще бъде показан проект за понижаване на цените на роуминга в Западните Балкани ". Това заяви в Брюксел еврокомисарят по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел.

Тя добави, че след извършените диалози както с мобилни оператори, по този начин и с представители на държавните управления, тече оценка на събраните данни. Резултатът ще бъде разгласен в София.

" Ние би трябвало да покажем на хората от тези страни, че те не са забравени от Европейския съюз и макар, че страните не са част от Европейския съюз, по избрани тематики те към този момент да се причислят към него - да вземем за пример обучение, инфраструктура, несъмнено - и роуминга ", разяснява Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ. 

По думите му е безусловно недопустимо роуминг цените в страните от Западните Балкани да са такива, каквито са в Австралия или Индонезия.

" Това е нещо, което Европейската комисия е почнала, ще показа напредъка по този въпрос и се надявам в действителност да можем да представим и на жителите от Западните Балкани, само че и на жителите на Европейски Съюз, които пътуват за тези страни, че съюзът е направил нещо за понижаване на цените още преди присъединението на тези страни ", добави евродепутатът Андрей Ковачев. 


Източник: Нова телевизия
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР