На среща вчера в Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) с

...
На среща вчера в Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) с
Коментари Харесай

Държавата и НПО-та обединяват усилия срещу незаконния добив на дървесина

На среща през вчерашния ден в Изпълнителна организация по горите (ИАГ) с представители на WWF България , Българско сдружение за отбрана на птиците и Асоциация на парковете в България участниците се споразумяха за сливане на напъните за възстановяване на успеваемостта на дейностите и ограниченията за противопоставяне на противозаконния дърводобив в горите . Това оповестиха от пресцентъра на организацията.
 
Инициираната от управлението на Изпълнителна организация по горите среща е по отношение на показания Анализ на противозаконния рандеман на дървесина, направен от WWF-България. Обсъдени са били препоръчаните в него организационни ограничения, които са приоритет в активността на организацията. Представителите на неправителствените организации са изразили готовността си да поддържат Агенцията по горите и с градивно съдействие да се реализиран общите цели.
 
 БГНЕС, списък

Участниците са се споразумели Агенцията по горите взаимно с всички заинтригувани страни да продължи работния развой за установяване на основни индикатори и източниците на данни за тях. Тези индикатори ще отразяват всички екологични, стопански и обществени фактори , оказващи въздействие върху успеваемостта на контролната активност в горските територии. Те ще се наблюдават годишно и разгласяват в независим народен отчет.

Всяка година ще се изготвя и разгласява баланс на облата дървесина в България с източниците на информация. Двете страни са се договорили също техни специалисти да обсъдят в работен порядък и показват на управлението на организацията отчет с общи оферти за ограничения и политики за ограничение на противозаконният дърводобив в горите.-->
 
 БГНЕС, архив
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР