На среща в Ню Йорк американският президент Джо БайдънДжо Байдън

...
На среща в Ню Йорк американският президент Джо БайдънДжо Байдън
Коментари Харесай

Тръс и Байдън са решени да защитават Северноирландското мирно споразумение

На среща в Ню Йорк американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в съобщи в наличието на новия английски министър председател Лиз Тръс  Лиз Тръс Мери Елизабет (Лиз) Тръс е английски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 година в Оксфорд в, че страните им " са решени да бранят достиженията " на мирното съглашение за Северна Ирландия - извънредно внимателен въпрос в двустранните връзки, съобщи Франс прес.

Тръс сподели, че чака с неспокойствие да обсъдят Споразумението от Разпети петък и методите да се подсигурява спазването му в бъдеще. Двамата се срещнаха в коридорите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Още като външен министър на Англия Лиз Тръс  Лиз Тръс Мери Елизабет (Лиз) Тръс е английски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 година в Оксфорд в внесе законопроект, изменящ едностранно наредбите, свързани със Северна Ирландия, след Брекзит.

Проектът беше остро подложен на критика както от Европейския съюз, по този начин и от Вашингтон, съгласно който всяка смяна може да заплаши мира на острова.

Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, който не пропуща опция да спомене ирландските си корени, към този момент изрази несъгласието си пред предшественика на Лиз Тръс  Лиз Тръс Мери Елизабет (Лиз) Тръс е английски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 година в Оксфорд в, Борис Джонсън.

От друга страна американският президент към този момент неколкократно даде да се разбере, че сключването на съглашение за свободна търговия с Англия не е приоритет за държавното управление му.

Понастоящем не се водят никакви договаряния със Съединени американски щати и не чакам такива да стартират в кратковременен или средносрочен проект, сподели английската министър-председателка пред публицисти в самолета на път за Ню Йорк.

През 1998 година Споразумението от Разпети петък постави завършек на траял 30 години спор сред юнионистите (преобладаващо протестанти) и републиканци (голямата част от тях - католици), които желаят сливане с Република Ирландия.     

Протоколът за Северна Ирландия, контрактуван по време на Брекзит, има за цел да резервира достиженията на това спокойно съглашение, създавайки на процедура митническа граница сред английската провинция Северна Ирландия и останала част от Англия. Поради това текстът, който в действителност до момента не е прилаган, провокира гнева на юнионистите, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР