На среща в Брюксел с председателя на Европейския парламент Давид

...
На среща в Брюксел с председателя на Европейския парламент Давид
Коментари Харесай

Станишев: Властта прави отчаяни опити да спечели време

" На среща в Брюксел с ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли обсъдихме обстановката в България и спазването на върховенството на закона. Категорични сме, че правото на свободен митинг би трябвало да бъде уважавано, а полицейското принуждение е недопустимо.
Вече близо два месеца хиляди българи са по площадите в страната, под прозорците на властта, и показват възмущението си от поредицата кавги, злоупотребата с власт и огромните корупционни практики в ръководещата партия. Гневът на хората е обективен и оневинен. С бездействието си и с отхвърли да се вслуша в справедливите претенции на протестиращите, държавното управление тласна страната към политическа и институционална рецесия. Единственият вероятен излаз е #оставка на кабинета и предварителни избори. Отчаяните опити за печелене на време посредством министерски оставки и замяна на публичния спор от корупция и липса на потенциал в ръководството към лозунги за „ рестарт “ посредством промени в Конституцията и Велико национално заседание не могат да отклонят вниманието на протестиращите ", Сергей Станишев с обява в обществените мрежи.
 Станишев, Миков, Лечева и Стойнев с години глезени от Българска социалистическа партия Станишев, Миков, Лечева и Стойнев с години глезени от Българска социалистическа партия
Т.нар. съвременни социалисти ни убеждават, че да си част от политическа партия е тъждествено с това да си почитател на футболен тим! А изборит...
" В тази обстановка Европейски Съюз не може да остане безразличен и не трябва да позволява с Борисов същата неточност като с Полша и Унгария. Белезите на авторитаризъм са добре познати и полицейското принуждение над протестиращи е един от тях. Сега е моментът за безапелационни реакции. В договарянията за новия бюджет на Европейски Съюз социалистите ще продължим да настояваме за по-ефективен механизъм за обвързване на европейските средства с върховенството на закона, както и за въвеждане на общоевропейски механизъм за неговото ценене в страните-членки.
След поддръжката от страна на леви министър председатели и комисари, ръководителя на Групата на социалистите в Екологичен потенциал Iratxe Garcia Perez, както и парламентарната група на немската социалдемократическа партия в немския Бундестаг е явно, че ПЕС е единственото европейско политическо семейство, което признава правото на митинг на българските жители. Сега погледите на хората са отправени към Европа, а Европейски Съюз би трябвало да отбрани репутацията си на съюз на полезности и правила ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР