На среща със свиневъди и кметове на малки населени места

...
На среща със свиневъди и кметове на малки населени места
Коментари Харесай

Борисов предлага по 300 лв. и едно прасе в борбата с африканската чума

На среща със свиневъди и кметове на дребни обитаеми места в Пазарджишка област министър председателят Бойко Борисов предложи вид за отплата на хората, които гледат свине в дворовете си в опит да бъде прекратена разрастващата се болест от африканска чума по свинете. Бизнесът да се задължи следващата година да даде по едно малко прасе, а страната да отдели по 300 лв. на двор, с цел да се възстановят вредите.

" Чума е, от Африка. Държавата и бизнеса да дадем и да се измъкнем от рецесията. Говорете с хората, би трябвало да го разберем ", прикани Борисов присъстващите на срещата, която се организира в пазарджишката община. Той отиде в региона, откакто довечера се организира митинг на хора, които желаят да запазят живи домашните си свине.

Премиерът посочи, че въпросните 300 лева държавна помощ ще отидат за стерилизация на двора, където е било гледано прасето. По думите му се отнасял с толеранс към такива хора, тъй като " свине в задния двор и по правилник и закон са противозаконни ".

По време на диалога си със свиневъди Борисов попита някои от тях дали има различен вид да бъде прекратена болестта с изключение на заколването на животните и погребването им. Всички се сплотиха, че няма друга алтернатива, защото африканската чума по свинете е болест на към 30 години, само че до момента не е открит метод по какъв начин да се лекува.

Премиерът добави, че е сигурен, че румънски туристи са вкарали болестта в България. " Те ядат по пътищата, от там остатъците елементарно могат да се разпространят ", посочи Борисов.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР