На среща с тогавашния шеф на “Булгаргаз Людмил Йоцов, 58-годишният

...
На среща с тогавашния шеф на “Булгаргаз Людмил Йоцов, 58-годишният
Коментари Харесай

Срокът изтича: Заради ”Газпром” Деница, Гълъб и Росен ни лишават от евтин нигерийски газ

На среща с тогавашния началник на “Булгаргаз ” Людмил Йоцов, 58-годишният предприемач е декларирал подготвеност да подпише с България дълготраен едногодишен контракт, като обезпечи страната с общо 1,250 милиарда куб. м. газ, за което Фрог нюз първи писа.

 

С офертата са осведомени президентската институция и министерски съвет.

Което прави доста подозрително мълчанието на Деница Златева, началник на „ Булгаргаз “ (документите са при нея), енергийният министър Росен Христов (и при него има същите документи) и служебният министър председател Гълъб Донев – безусловно осведомен със случая. Всички те знаят, че цената на въпросните доставки е два пъти по-ниска от тази на съветския газ. В „ Булгаргаз “ има специалисти, които към този момент са се произнесли, какъв брой преференциални са изискванията. Знае се също, че за доставките са обезпечени слотове в Гърция. През тях сега същата компания доставя газ за Австрия. Възможностите са още през октомври да дойде първият транспортен съд. И по този начин до края на декември. При предпочитание от българска страна можем да получаваме на ниска цена нигерийски газ през цялата 2023 година Това към този момент са договорили Португалия, Испания и други страни.

 

Министърът на външните работи на Нигерия Джефри Ониеама, който бе на работно посещаване у нас през май се срещна с президента Румен Радев и безапелационни съобщи, че страната му може да обезпечи на България нужните количества газ. И още веднъж безмълвие.

 

Източници от служебния кабинет разясняват пред Фрог нюз, че служебният министър председател и енергийният министър са наясно със обстановката, само че по някакви аргументи държат непременно да се реализира сделка с Кремъл и „ Газпром “. Затова се отхвърлят и крият супер преференциални за бизнеса и популацията оферти за доставки на на ниска цена газ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР