На среща с президента на Украйна Володимир Зеленски в кулоарите

...
На среща с президента на Украйна Володимир Зеленски в кулоарите
Коментари Харесай

На Г-7 в Хирошима: Байдън обеща на Зеленски артилерия, боеприпаси и бронирани машини

На среща с президента на Украйна Володимир Зеленски в коридорите на срещата на водачите от Г-7 в японския град Хирошима Байдън сподели на украинския водач, че Съединени американски щати вършат всичко допустимо, с цел да засилят защитата на Украйна.

Новият пакет военна помощ включва муниции, артилерия и бронирани бойни машини, разясни американският президент, осведоми Българска телеграфна агенция.

Проявите на украинския президент Володимир Зеленски ще бъдат през днешния ден във фокуса на вниманието на третия и финален ден от срещата на водачите от Г-7 в японския град Хирошима, съобщи ДПА.

Очаква се през днешния ден Зеленски да взе участие в съвещания с водачите от Г-7 и да произнесе дълго чакана тирада.

Той ще продължи и серията от персонални срещи с водачите от Г-7.

Вчера Зеленски се срещна с немския канцлер Олаф Шолц, с френския президент Еманюел Макрон и с английския министър председател Риши Сунак.

След края на срещата на Г-7 Зеленски се чака да се срещне и с представители на страни, които не членуват в Групата на седемте, само че които вземат участие във форума като посетители, като да вземем за пример водачите на Бразилия и Индия.

В събота той към този момент благодари на няколко от съдружниците на страната си за обещанието им да образоват украински водачи.

Украинският президент възнамерява също да посети Музея на мира в Хирошима, където има мемориал в памет на стотиците хиляди хора, починали при атомната бомбардирвока на японския град през 1945 година

През това време, с изключение на със Зеленски, Байдън организира тристранна среща с водачите на Япония и Южна Корея в коридорите на форума на Г-7.

На срещата Байдън предложения японския министър председател Фумио Кишида и южнокорейския президент Юн Сук-йол да посетят Вашингтон.

" Лидерите разискаха по какъв начин да доближат нови равнища в тристранното си съдействие ", в това число с нов координационен механизъм по отношение на " нуклеарните и ракетни закани " на Северна Корея, се споделя в изказване на Белия дом, оповестено след тристранната среща, написа Българска телеграфна агенция.

По-конкретно, възнамерява се основаването на механизъм за продан на информация при изстрелване на ракети от Северна Корея, разяснява южнокорейската новинарска организация Йонхап.

По-рано японският министър председател Фумио Кишида и южнокорейският президент Юн Сук-йол организираха двустранна среща, която бе тяхната трета среща тази година, отбелязва Ройтерс.

Президентът Байдън похвали Кишида и Юн за тяхната " смела работа по възстановяване на двустранните връзки " сред Япония и Южна Корея и означи, че тристранното съдействие сред Вашингтон, Токио и Сеул е станало по-силно поради техните старания, се акцентира в изказването на Белия дом.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР