На среща с омбудсмана Диана Ковачева на 11 януари министърът

...
На среща с омбудсмана Диана Ковачева на 11 януари министърът
Коментари Харесай

5 ½ месеца Промяната се мае с отмяната на екостикерите на червения депутат Кънев

На среща с омбудсмана Диана Ковачева на 11 януари министърът на превоза на Промяната Николай Събев даде обещание публично нещо, което предизборно беше уверен, че ще направи. Да отстрани противозаконните екостикери, които печата аления народен представител Петър Кънев. Но, както е казано, " по делата ще ги познаете ”. Делата пет и половина месеца по-късно са 0.

Казано с друга именита фраза: " Гарван – гарвану око не вади ”, " милионер – милионеру ”, " съдружен сътрудник – партньору ” и така нататък Особено, когато бедният поданик поема сметката.

Екостикерите, признати с единомислещо гласоподаване на Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи в последните дни на последния дълъг парламент при започване на 2021 година, нарушават чл.105 от Закона за придвижване по пътищата, защото пречат на видимостта, също така са безусловно ненужни, защото - първо - не е основана осведомителната система към тях, второ – и в този момент контролът по тях може да се реализира с наличната толсистема, която е и доста по-модерна, трето – съставляват спомагателен налог върху 3,5 милиона български водачи.

Всички губят от тях, с изключение на печатащия ги Петър Кънев – червен народен представител и заявил собствеността си в печатници.

Бизнесът е за милиони годишно. Забавно е, че още преди приемането на скандалната и противозаконна корекция, която пусна екостикерите, държавното управление на ГЕРБ към този момент беше дало публичната поръчка за лепенките на тогавашния сякаш опозиционер още в края на 2020 година При това оповестената в поръчката цена под 3 млн.лв. неизвестно по какъв начин в хода й набъбна двойно – писали сме за това и всеки може да види числата на 19min.bg.

Също властта на ГЕРБ беше дала план за 2 млн. лева по европейската стратегия на Министерството на стопанската система на печатницата му, с цел да си купи машина, на която да прави въпросните стикери. При това, до момента в който Кънев, чиято печатница печели от това, беше началник на Икономическата комисия в Народното събрание, на която е подопечно Министерството на стопанската система. Информацията е забележима и в МИ, и на уеб страницата на Демакс.

Каква беше обосновката на Статуквото? Така Кънев бил обезщетен за отпадането на печатните винетки, които той произвеждаше по друга поръчка за над 30 млн.лв., и замяната им с електронни.

 Буквално като във вица " с нашите пари ще ми върви на море ”. В неговия случай обаче работата е по-дебела, поради размера на парите: построи противозаконен хотел на първа линия, за който сме писали.

А сега прави забавни покупко-продажби на крайбрежието, за които занапред ще описваме още в идващите броеве.

Някой би се запитал: да не би да има спор на ползи, когато народен представител гласоподава въвеждането на екостикери, които създава с машина, която му е съфинансирана от европейските фондове за страната от подресорно нему министерство?

И при Статуквото, и при служебните – отраслов министър Кирил Петков, и при Промяната нито една институцияу камо ли толкоз настоящата КПКОНПИ – решението на всички проблеми съгласно опорките на премиера, не изследва за какво се наливат в нещо нелегално и неработещо милиони от парите на данъкоплатците.

Единствено омбудсманът сложи публично тематиката на дневен ред. Ето и известието на Диана Ковачева от 11 януари:

" Срещнах се с министъра на превоза и съобщенията  Николай Събев в институцията на омбудсмана.

Поводът за визитата му бе отправената от мен м.г. рекомендация за преосмисляне и оценка на наредбите за въвеждане на така наречен " екостикери " за моторни транспортни средства до 3.5 тона.

Информирах го, че ежедневно постъпват тъжби от хора, които са недоволни от метода, по който са въведени тези стикери и фактът, че те
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР