На среща с европейски външни министри израелският премиер Нетаняху оказва

...
На среща с европейски външни министри израелският премиер Нетаняху оказва
Коментари Харесай

Фрогоко: Нетаняху натиска ЕС да признае Ерусалим за столица, Могерини го попари

На среща с европейски външни министри израелският министър председател Нетаняху оказва напън за ерусалимския въпрос: „ Европа би трябвало да одобри действителностите ”, съобщи министър-председателят, съобщи немският вестник „ Spiegel ”.
" Ерусалим е столица на Израел и никой не може да отхвърли това ", сподели Натаняху. Той прикани страните от Европейски Съюз да последват образеца на Съединени американски щати и да одобряват Ерусалим за столица на Израел. " Основата на мира е да признае действителността ", сподели Нетаняху при започването на срещата с външните министри на Европейски Съюз в Брюксел.

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи Федерика Могерини изясни, че едностранното признание на Ерусалим за столица на Израел за Европейския съюз е невероятно. Решението за спора може да бъде реализирано единствено посредством директни договаряния, сподели тя. Според Европейски Съюз, въпросът с Ерусалим би трябвало да се реши от Израел и Палестина и Ерусалим да бъде столица на двете страни.

Израелският министър председател се срещна с външните министри от 28-те държави-членки на Европейски Съюз в понеделник заран.

Превод: Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР