На среща на Сръбската прогресивна партия днес президентът на Сърбия

...
На среща на Сръбската прогресивна партия днес президентът на Сърбия
Коментари Харесай

Вучич заяви, че е готов да се кандидатира за премиер

На среща на Сръбската прогресивна партия през днешния ден президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че е подготвен да се кандидатира за позицията на министър-председател на Република Сърбия, заяви сръбският вестник „ Новости “, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ По-добре е да отидем в опозицията, в сравнение с партийните и персоналните ползи да управляват страната. Готов съм да изляза на избори като претендент за министър председател, само че няма да се поддам на изнудване – нито от страна на Запада, нито на Социалистическата партия на Сърбия, нито на лъжливата десница “, сподели Вучич.

На 2 и 3 февруари сръбският парламент заседава по отношение на отчета на държавната Служба за Косово за договарянията с Прищина в интервала от септември предходната година доникъде на януари тази година. Вучич сподели, че западните договарящи са дали избор сред две благоприятни условия на Сърбия: да одобри френско-германския проект за съглашение сред Белград и Прищина или да се изправи пред следствията от спиране на присъединителните договаряния с Европейски Съюз и отдръпване на задграничните вложения. При този избор сръбският президент уточни, че избира " пътя на компромиса, колкото и да е противоречив ". 

По-рано Вучич съобщи, че избира да се откаже от поста си, в сравнение с да признае независимостта на Косово.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР