На среща на премиера Бойко Борисов с посланика ни в

...
На среща на премиера Бойко Борисов с посланика ни в
Коментари Харесай

Политически реакции в НС за българската позиция по случая Скрипал

На среща на премиера Бойко Борисов с посланика ни в Москва Бойко Коцев ще бъде разисквана българската позиция по случая " Скрипал ". В същото време в Народното събрание продължиха политическите реакции за ходовете на кабинета. В ръководещата коалиция има различия по тематиката.

Вижте повече в директното включване в обедната ни емисия от Надежда Василева

България би трябвало да бъде солидарна с европейското семейство, това обявиха и през днешния ден от ГЕРБ. Цветан Цветанов уточни, че следва да бъде взето тежко управническо решение, което е в пълномощията на изпълнителната власт. Той сподели също, че България не е поемала ангажимент за експулсиране на съветски дипломати.

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров и през днешния ден съобщи, че би трябвало да бъде призован съдружен съвет сред ГЕРБ и Обединените патриоти, на който да бъде разисквана тази тематика. Той сподели също, че поучава министрите и политиците да се въздържат от мнения. Сидеров се надява да не се стигне до неверни ходове като експулсиране на съветски дипломати. Той сподели, че ще търси диалог с премиера Бойко Борисов по тематиката.

Ето какво споделиха пред публицисти Цветан Цветанов и Волен Сидеров:
Цветан Цветанов, ГЕРБ: Когато има избрана опасност за избрани страни, които са развити демократични общества, и ние сме част от тези развити демократични общества, най-малко по този начин аз считам, с всички тези политически решения, които са взимани тогава, мога да ви заявя, че ние би трябвало изрично да застанем зад евроатлантическата общественост. В противоположен случай България може да бъде изолирана и това няма да ни го простят всички тези български жители, които мислят демократично и които поддържат евроатлантическите полезности.Волен Сидеров, АТАКА, съпредседател на Обединените патриоти: България би трябвало да има уравновесена политика. Тоест да не се вършат внезапни ходове, да не се експулсират дипломати и да се престане с тия приказки за взаимност, все едно става дума, нещо се е случило естествен прелом. Имаме един неуточнен случай, имаме липса на доказателства за присъединяване на Русия, това продължава да е по този начин. Какво решение ще вземе министър председателят, неговата позиция досега е доста точна.
По-рано през днешния ден от парламентарната естрада вляво желаеха министър председателят Бойко Борисов да пристигна в пленарната зала, с цел да обясни българската позиция, както и за какво е привикал за съвещания българският дипломат в Русия Бойко Коцев.
Кристиян Вигенин, Българска социалистическа партия за България: Да създадем едно изпитание да има една по-голяма координация в дейностите на институциите по тази рецесия. Видяхме, че такова не е имало с президента, само че считаме, че народните представители би трябвало да бъдат осведомени. По Ваша преценка, това съвещание може да бъде и закрито. Ние сме изключително загрижени по това, какви биха били идващите стъпки на база на информацията, която министър-председателят има, тъй като през вчерашния ден бяха индикирани вероятни последващи дейности, които към този момент отиват оттатък тази, бихме я нарекли, относително умерена стъпка на фона на това, което се случва в редица други европейски страни.
Очакваме да забележим по кое време ще се случи съдружният съвет сред ГЕРБ и Оперативна програма.

И още един щрих от днешния парламентарен ден. В декларация от Българска социалистическа партия желаеха оставката на вътрешния министър Валентин Радев поради това, че на Летище София са позволени да преминат пасажери без да бъдат тествани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР