На среща днес или утре в Министерски съвет ще бъдат

...
На среща днес или утре в Министерски съвет ще бъдат
Коментари Харесай

Прекратяват отпуските на шефовете на службите за среща в Министерски съвет

На среща през днешния ден или на следващия ден в Министерски съвет ще бъдат извикани шефовете на службите за сигурност, излезли в дълъг неплатен отпуск, заяви пред БНР вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков.

Той уточни, че страната няма по какъв начин да работи с тях . Засега не е ясно дали ще бъдат привикани от премиера Стефан Янев, или от вътрешния министър.

" Отпуските им ще бъдат прекъснати незабавно ", съобщи Бойко Рашков.

Още през вчерашния ден от държавната осведомителна работа разясниха кои са ръководителите в неплатен отпуск - на ДАР и на ДАНС. Атанас Атанасов, който оглавява ДАР, е в неплатен отпуск от 7 май до 5 септември 2021 година, а ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев - от 7 май до 6 септември. На собствен ред шефът на ДАТО Цветан Китов пък е в заплатен отпуск, само че за образование - единствено за времето от 5 май до 21 май.

Иначе Бойко Рашков съобщи пред БНР, че вместо да служат на държавното управление, шефовете на службите " излязоха в отпуск по време на беритба " и то тъкмо във време когато би трябвало да се приготвят избори и да се даде убеденост на българските жители, че към този момент няма да има изборни измами.

Вътрешният министър разясни още, че се среща с доста хора, които " в тази работа, това управление на ДАНС са провалили като експерти, разгонили са ги ", а в същото време с решаващото присъединяване на предходното държавно управление редица чиновници на ДАНС са " настанени на работа и в други структури на страната ".

" ДАНС, която аз дълго време назовах организацията за държавна сигурност, извършваше закононарушения по отношение на потреблението и използването на специфични разследващи средства. Тези закононарушения бяха толерирани от основния прокурор. Как ще желая, на какво съображение да работя с такива хора?! Онези, които би трябвало да противодействат на престъпността, правят закононарушения и това са потвърдени обстоятелства ", безапелационен бе Рашков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР