На специално събитие в София от Лидл България обавиха трансформацията

...
На специално събитие в София от Лидл България обавиха трансформацията
Коментари Харесай

Lidl България анонсира социално отговорна кампания за безвъзмездно финансиране

На особено събитие в София от " Лидл България " обавиха трансформацията на най-голямата си обществено виновна самодейност в безплатна поддръжка на разнообразни цивилен организации. " Ти и Lidl за по-добър живот " е мотото на акцията, която идва след изследване на настройките и потребностите на локалните общности и неправителствените организации, както и допитване до институции и медии по отношение на настоящите национални цели и провокации.

Целта е програмата е  поддръжка на гражданския бранш в цялата страна посредством финансирането на обществено значими цивилен планове.
 Снимка 624322
Източник:

Нови области на финансиране, повишен бюджет и опция на неофициални юношески групи да аплайват за поддръжка е новото в програмата. Образованието става наложителен детайл в плановете, а специфична онлайн улеснява кандидатстването.

Тази година програмата ще бъде отворена за кандидатстване от 18 септември до 28 октомври. В конкуренцията могат да вземат участие, както и до момента, неправителствени организации: сдружения, фондации, организации с нестопанска цел, читалища и учебни настоятелства .
 Защо нарастват храните в България? Обяснението на Lidl
Защо нарастват храните в България? Обяснението на Lidl

Търговската верига даде образци за цени на артикули у нас и в Германия

За първи път през 2023 година Lidl ще поддържа планове и на младежи под 18-годишна възраст. Целта е гласът на младото потомство да бъде чут, да се даде тласък и късмет на младежите да окажат позитивно въздействие върху общностите, в които израстват, прецизират от българското сдружение.

Максималният размер за поддръжка на един план ще се усили (досега беше до 10 000 лева.) . Набирането на средства във фонда за финансиране на програмата е планувано от 18 септември до 18 октомври - тогава " Лидл България " ще отдели по 5 стотинки за всеки касов бон в магазините на веригата (в досегашните издания на самодейността компанията отчисляваше по 3 стотинки на покупка).

Специална нова категория под името #BeVocal ще поддържа медийни и журналистически планове , с цел да подкрепи популяризирането на гражданската сила в страната и положителните образци. Тя се реализира в партньорство с Асоциацията на европейските журналисти-България .
 Снимка 624323
Източник:

" Искам да поздравя " Лидл България " за нововъведенията в програмата. Изключително доста се веселя на напъните ви, включително и за включването на медиите, с цел да се оправдава извънредно градивната роля на гражданския бранш. Също по този начин приобщаването на младежите в програмата е още една стъпка за превъзмогване на неравенствата в нашето общество ", съобщи Иванка Шалапатова - министър на труда и обществената политика.

Традиционно " Лидл България " ще продължи да поддържа и цивилен хрумвания, ориентирани към запазване на околната среда - #BeGreen , както хрумвания, свързани с просвета и историческо завещание - #BeLocal.

" За пет издания " Ти и Lidl за по-добър живот " потвърди, че бизнесът и гражданският бранш могат освен да работят ръка за ръка, само че и да реализират същинска смяна в метода на живот на хората. Именно в желанието да синхронизираме напъните си в региона на устойчивото развиване с настоящите потребности на гражданския бранш, както и с цел да бъдем още по-ефективни в поддръжката си, ние вършим тази промяна ", разяснява Милена Драгийска - основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Нова е и региона #BeActive за начинания, свързани с дейния метод на живот . По този приоритет поддръжка могат да получат планове, ориентирани към опазване на здравето посредством избор на здравословни храни и уравновесена двигателна интензивност.

В тази категория ще бъдат одобрявани и хрумвания за просветителни и директни дейности, ориентирани към повишение на гражданската интензивност и включване на жителите в решение на локални проблеми.
 Не, Lidl не маха месото от рафтовете си, само че
Не, Lidl не маха месото от рафтовете си, само че " зелената " смяна е в ход

Веригата усилва каузи на храните с растителен генезис, остава въпросът дали те са опция, или единствено непълен заместител
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР