На снимката: Явор БожанковНяма страшно, всичко ще бъде наред. Ще

...
На снимката: Явор БожанковНяма страшно, всичко ще бъде наред. Ще
Коментари Харесай

Явор Божанков: Няма страшно, всичко ще бъде наред. Ще оставим на децата си европейска България

На фотографията: Явор Божанков
„ Няма ужасно, всичко ще бъде наред. Ще оставим на децата си пълноценна, европейска България. В Шенген. И в еврозоната. И ще се гордеем с това “.

Това написа във Фейсбук някогашният народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “ – и самостоятелен депутат, Явор Божанков. В обявата си той изяснява за какво приемането на еврото ще се отрази положително, а не отрицателно.

„ Нищо няма да нарастне. Инфлацията няма да се усили. Няма да загубим спестяванията си “, споделя още.

Вижте цялата обява:
„ 50% от българите се опасяват от въвеждане на еврото.Не бива да подхождаме с обвинявания: „ Не сте европейци, нищо не разбирате “. Нека да приказваме умерено и с обстоятелства. И да изобличаваме подправените вести.България към този момент е „ вързана “ за еврото. Нищо няма да нарастне. Инфлацията няма да се усили. Няма да загубим спестяванията си.Опорките, че еврозоната „ потъва “, а ние ще изнесем „ несметните си благосъстояния “ някъде, е нелепост, която не заслужава изключително внимание. Българска народна банка в никакъв случай не е разгласила негативно мнение.Със несъмнено ще се случат няколко неща:България ще увеличи кредитния си рейтинг. Това ще повлияе на доверието в стопанската система, вложенията и лихвените проценти. Положително. Без да сътворяваме илюзии. Без правосъдна промяна, рационализация и промени в администрацията не може;Местните бандити няма да ограбят още 4 милиарда от парите ни посредством идната КТБ. Нашите регулатори „ проспаха “ това. Европейската централна банка надали щеше да го допусне;Европа е главен пазар за България. Приемането на еврото ще усили и улесни търговията с сътрудниците ни. Всеки, който е правил бизнес с непознати компании, знае това. Трябва да го разбираем и на тези, които не са. В последна сметка всички ще спечелим;Туризмът ще завоюва. Да използваш световна валута е надалеч по-лесно и разбираемо за непознатите туристи;България ще взе участие в провеждането на европейската финансова политика – нашият шеф на Българска народна банка ще взе участие в управителния съвет на ЕЦБ. Но ще запазим и цялостен надзор върху нашия банков сектор;Плоска агитация е тезата, че сме небогати за Шенген и еврозоната и е хубаво да сме там, само че когато станем богати. Ако желаеме да станем богати, би трябвало да постъпваме, като богатите. Иначе ще си останем небогати. И чакащи.44 Народно събрание взе решение, че България ще се причисли към еврозоната единствено при закрепения в този момент курс. Това е последната гаранция, че страховете са непотребни.Популистите обаче употребяват страха. Страх от Коронавирус, боязън от мигранти, боязън от еврото. Хранителната среда на страха е неналичието на познание. Когато споделяме същинска информация – място за боязън не остава. За популисти също.За това – няма ужасно, всичко ще бъде наред. Ще оставим на децата си пълноценна, европейска България. В Шенген. И в еврозоната.И ще се гордеем с това “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР