На снимката: Володимир ЗеленскиНай-малко 15 души са били убити, а

...
На снимката: Володимир ЗеленскиНай-малко 15 души са били убити, а
Коментари Харесай

15 убити и 50 ранени при руски ракетен удар, засегнал железопътна гара в Централна Украйна

На фотографията: Володимир Зеленски
Най-малко 15 души са били убити, а 50 ранени, при съветски ракетен удар, засегнал железопътна гара в Централна Украйна, разгласи украинският президент Володимир Зеленски пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ Току-що получих информация за съветски ракетен удар по гара в Днепропетровска област, напряко върху вагоните на гара Чаплино. Четири пътнически вагона горят “, съобщи Зеленски при започване на речта си.

Според него, „ минимум 15 души са били убити, а към 50 ранени “. „ Спасителите работят на място, само че за жалост броят на жертвите може да се усили. Такова е нашето ежедневие “, добави Зеленски.

Този удар беше осъществен до момента в който Украйна празнува Деня на независимостта, на който отбелязва излизането й от Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година Междувременно стартира седмият месец от началото на войната на Русия против Украйна.

По-рано през днешния ден Зеленски съобщи, че „ Украйна ще се бори до дъно “.

Докато огромна част от сраженията понастоящем се водят в Източна и Южна Украйна, където никоя от двете страни наподобява не реализира прогрес, Русия постоянно нанася удари по украински градове с ракети с огромен обхват, съгласно Киев.
Вашингтон осъжда желанието на Русия да провежда правосъдни процеси против украински военнопленници
Съединени американски щати осъдиха желанието на Русия да провежда в завзетия през май град Мариупол правосъдни каузи против украински военнопленници, като акцентираха, че те биха били противозаконни, съобщи Франс прес.

„ Плановете за показни процеси са нелегитимни и подигравка на правораздаване, и ние уверено ги осъждаме “, съобщи в официално съобщение през вчерашния ден представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

Според Вашингтон с това Москва цели да отклони вниманието на интернационалната общественост от „ жестокостите, осъществявани от съветските сили в Украйна “ от началото на съветската инвазия в страната на 24 февруари.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР