На снимката: Весела ЧерневаАвстрия има проблем с мигрантите и този

...
На снимката: Весела ЧерневаАвстрия има проблем с мигрантите и този
Коментари Харесай

Не оградата, а корупцията на граничните пунктове подсилва миграционния поток

На фотографията: Весела Чернева„ Австрия има проблем с мигрантите и този проблем не е от през вчерашния ден – той продължава към този момент няколко месеца “.
Това сподели ръководителят на софийския офис на Европейски съвет за външна политика (ЕСВП) Весела Чернева в изявление за ДЕБАТИ.
„ Според мен обаче, една граница не може да се пази от ограда. Затова и Европейска комисия неколкократно е казвала, че самото оборудване не може да бъде самоцел, защото опазването на границата има доста разнообразни съставни елементи. Най-добре границата може да бъде защитавана, в случай че и двете страни – в тази ситуация България и Турция, работят по целостта и сигурността ѝ. Не мисля, че тук е въпрос просто на пари. Въпросът е да има положително образование на българските граничари, да няма корупция по българските гранични пунктове, да има съответна политика по миграцията “, уточни още тя.„ Това не е просто да сложиш една бариера и да смяташ, че тя ще реши въпроса. Опростяването на подобен вид проблеми, както в тази ситуация вършат австрийските политици, води непосредствено до взимане на несъответстващи решения. Проблемът с миграцията съдържа в себе си разнообразни детайли – генезис на мигрантите, поток и така нататък В България институционалният отговор е този, по който има какво да се желае “, разяснява тя.
Какво би трябвало да се случи, с цел да бъде призната страната ни в Шенген и еврозоната – четете цялото изявление на следващия ден на ДЕБАТИ.БГ…
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР