На снимката: Стефан Янев.Български възход“ ще се отзове на поканата

...
На снимката: Стефан Янев.Български възход“ ще се отзове на поканата
Коментари Харесай

„Български възход“ ще разговаря с ГЕРБ, Янев смята, че можем да се справим без „Газпром“

На фотографията: Стефан Янев.
„ Български напредък “ ще се отзове на поканата на ГЕРБ за диалози, стана ясно от думите на водача на най-малката партия в 48-мия Парламент Стефан Янев в ефира на BTV. „ Смисълът на политиката е в разговора и търсенето на решения. Предложението на ГЕРБ е почтено за почитание. С всичките модалности на това по какъв начин тъкмо ще се организират типовете диалози, ще отговорим реципрочно. Ще изпратим наши представители за присъединяване в подобен вид диалози – разговор за търсене на решение. Политиката е изкуството на опциите. Наше обвързване е да участваме във всички вероятни формати по този начин, че да търсим решение “, сподели Янев.

„ Бихме могли да водим разговор с всички. Разговор и разговор с всички “, уточни водачът на „ Български напредък “.

На въпрос дали биха подкрепили държавно управление на ГЕРБ, макар че от партията на Борисов желаят България да изпрати оръжие на Украйна, Янев отговори: „ Разбира се, ние и сега изпращаме оръжие на Украйна. Като бизнес и сега го изпращаме. Като страна има решение на 47-ия Парламент това да не се прави. От самото начало приказваме редом от действителността. Не виждаме водачеството на Европейски Съюз и водачеството в България. Оръжие дават тези, които имат “, разяснява той.

“Апелирам за обща, солидарна, европейска позиция. Вече е ясно, че можем да се оправим и без „ Газпром “. Ако „ Газпром “ бъде употребен като оръжие – не, благодаря. Няма да водим диалози и ще намерим всички други вероятни източници за доставки “, разяснява Стефан Янев в друго изявление пред „ 24 часа “. Досега Янев настояваше да се договаря с „ Газпром “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР