На снимката: Слави Трифонов.Идеята на Има такъв народ“ за референдум

...
На снимката: Слави Трифонов.Идеята на Има такъв народ“ за референдум
Коментари Харесай

От президентството се разграничиха от Слави и го обвиниха в провокация

На фотографията: Слави Трифонов.
Идеята на „ ИТН “ за референдум за президентска република сигурно не е в съгласие с президента Румен Радев. Това е самодейност, която излиза от господин Трифонов. Такова мнение изрази по Нова представителят на служебния кабинет и консултант на президента Румен Радев по парламентарните въпроси Антон Кутев.

„ Това деяние ненапълно бих го оповестил като провокация. Социолозите споделят за партията на господин Трифонов, че не е ясно дали ще влезе в новия парламент. Най-трудното нещо за новия парламент ще бъде въобще да има болшинство. Така че даже да се организира референдум това мъчно ще докара до действителни промени в политическата система на България. Затова ви споделям, че този ход наподобява по-скоро на предизборна провокация, в сравнение с действително политическо деяние “, разясни Кутев. И добави, че е черноглед, че това въобще ще се случи.

Припомняме, че през вчерашния ден в характерен за него жанр – посредством видеообръщение, шоуменът и водач на изгубилата в последно време известност партия „ ИТН “ Слави Трифонов предложи в България да се организира референдум, на който българските жители да бъдат запитани дали държавното ни ръководство да се трансформира от република с парламентарно ръководство в президентска република.

Явно на господин Трифонов не му харесва, че основаната от него партия освен че не завоюва хорското утвърждение за по-дълго, само че и съумява да го губи с стремглава скорост. Вероятността след изборите на 2 октомври Има Такъв Народ да не премине 4 процентовата преграда за влизане в Народното събрание е съвсем сигурна. Затова в този момент на Трифонов пък му е хрумнала концепцията за промяна на политическия модел на страната. Колко комфортно? И предизборно!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР