На снимката: Сергей ЛавровВ интервю за тв канала Росия –

...
На снимката: Сергей ЛавровВ интервю за тв канала Росия –
Коментари Харесай

Вижда ли се началото на края на войната в Украйна?

На фотографията: Сергей Лавров
В изявление за тв канала „ Росия – 1 “, съветският външен министър Сергей Лавров заприказва за договаряния с Украйна. Това стана откакто украинците започнаха да реализират забележителен прогрес в контраофанзивата против съветските сили в Харковска и Херсонова област.

„ Ние не сме се отказали от договаряния за Украйна, подготвени сме за тях “, съобщи Лавров и добави, че колкото повече се отсрочва дипломатическото решение по въпроса, толкоз по-трудно ставало намирането му.

Лавров означи, че съветският президент Владимир Путин е предал позицията на Москва по време на среща с Държавната дума и водачите на фракции.

Той добави, че предходните договаряния в Истанбул не са били сполучливи, поради провокацията с убийствата на цивилни в Буча.

В същото време, украинският президент Володимир Зеленски е безапелационен, че договаряния с Русия за завършек на войната са невъзможни.

„ Агресорът няма съответна позиция и може да наруши договореностите “, показва Зеленски.

Припомняме, че единствено два месеца по-рано Сергей Лавров твърдо съобщи, че военните „ задания “ на Москва в Украйна не се лимитират само в източния район Донбас, а са се разширили.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР