На снимката: Румен РадевКонференция Тридесет години от присъединяването на България

...
На снимката: Румен РадевКонференция Тридесет години от присъединяването на България
Коментари Харесай

Радев открива конференция за 30-годишнината от присъединяването ни към конвенцията за правата на човека

На фотографията: Румен Радев
Конференция „ Тридесет години от присъединението на България към Европейската спогодба за правата на индивида “ ще се състои в София под патронажа на президента Румен Радев, оповестяват от прессекретариата на президента.

Форумът се провежда във връзка 30 години от участието на страната ни в Съвета на Европа и от утвърждението на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи и слага акцент върху ангажираността на българските институциите за отбрана на правата на индивида и провокациите пред България като страна по конвенцията.

Президентът Румен Радев ще открие конференцията. По покана на президента за присъединяване във форума в София идва генералният секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович – Бурич. На форума ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Встъпителни слова ще произнесат генералният секретар на Съвета на Европа, служебните министри на правораздаването и на външните работи Крум Зарков и Николай Милков.

В конференцията ще вземат участие още ръководителят на Конституционния съд Павлина Панова, българският арбитър в Съда на Европейския съюз Александър Арабаджиев, българският арбитър в Европейския съд по правата на индивида Йонко Грозев, служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, омбудсманът Диана Ковачева, представители на адвокатурата, на магистратски и правозащитни организации и академични преподаватели.

Съветът на Европа е най-старата европейска политическа организация, учредена след Втората международна война на 5 май 1949 година в Лондон. Нейната съществена цел е постигането на по-голямо единение сред страните членки в отбраната и реализирането на идеалите и правилата, които са тяхно общо демократично завещание, както и улеснение на стопански и обществен напредък в Европа.

България е член на Съвета на Европа от 7 май 1992 година.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР