На снимката: Равил Маганов и Владимир ПутинРавил Маганов, председател на

...
На снимката: Равил Маганов и Владимир ПутинРавил Маганов, председател на
Коментари Харесай

Пета неразгадана смърт на руски газов мениджър: Шефът на борда на „Лукойл“ паднал от 6-ия етаж на болница

На фотографията: Равил Маганов и Владимир Путин
Равил Маганов, ръководител на борда на шефовете на „ Лукойл “, е открит мъртъв на територията на Централната клинична болница на президентската администрация. Разследващите органи работят на място, с цел да открият аргументите за гибелта му. По информация той е паднал от прозореца на Централната клинична болница в западната част на Москва и е умрял на място. Това оповестиха за ТАСС правоохранителните органи.

„ Инцидентът е станал към 07:00 ч. московско време в Централната клинична болница на улица „ Маршал Тимошенко “. Мъжът е паднал от прозореца на шестия етаж и е умрял вследствие на пострадванията си. Причините и събитията за случилото се са в развой на определяне.

67-годишният Маганов е лекуван в поделение на шестия етаж. Все още не е известно каква е повода за рухването. Според една от версиите може да става дума за самоубийство. Посочва се, че той е бил на лекуване в болничното заведение дружно с жена си поради проблеми със сърцето, и меланхолия. Според информациите брачната половинка му не е била в стаята, когато е паднал от прозореца.

В момента на мястото на случая работят чиновници на реда. Причините и събитията на случая се проверяват.
Кой е Равил Маганов?
Равил Маганов е от град Алметьевск в Република Татарстан. Носител е на званието „ Почетен нефтохимик “ и държавни награди. През 1977 година се дипломира в Института по нефтохимическа и газова индустрия „ Губкин “ в Москва. Започва кариерата си незабавно след дипломирането си.

Маганов се причислява към „ Лукойл “ през 1993 година като вицепрезидент по производството на нефт. През 2006 година е назначен за първия изпълнителен вицепрезидент на компанията. На тази позиция той продължава да се занимава със задания, свързани с изследването и добива на въглеводороди. Член на Управителния съвет на ПАО „ Лукойл “.
Серия от „ произшествия “
Това е следващият случай със самоубийство на представител на нефто-газовия бизнес в Русия. На 5 юли тялото на съветския предприемач Юрий Воронов с огнестрелна рана в главата бе открито в басейн във вилно населено място край Финския залив покрай Санкт Петербург. Воронов е бил началник на „ Астра Шипинг “ – компания, профилирана в договорите на „ Газпром “ в Арктика. Основната версия бе самоубийство.

На 20 април испанската полиция откри тялото на Сергей Протосеня, заместник-председател на борда на шефовете на „ Новатек “, в селска къща. Цялото му семейство също бе открито мъртво.

Два дни по-рано телата на някогашния вицепрезидент на „ Газпромбанк “ Владислав Аваев, както и на брачната половинка и щерка му, бяха открити в апартамент на Университетския проспект в Москва.

На 25 февруари Александър Тюляков, на 61 години, заместител общоприет шеф на Обединения център за споразумяване на разногласия на Газпром, бе погубен в елитна вила в село Ленински (Ленински район). На 29 януари 60-годишният Леонид Шулман, началник на транспортната работа на „ Газпром инвест “, е открит мъртъв в къща в същото село.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР