на снимката: президентът Румен Радев и Бойко БорисовПак се оплетоха

...
на снимката: президентът Румен Радев и Бойко БорисовПак се оплетоха
Коментари Харесай

Радев и Борисов пак се оплетоха. Искаха да повторят схемата „Турски поток“

на фотографията: президентът Румен Радев и Бойко Борисов
Пак се оплетоха Борисов – Радев. Схемата „ Турски поток “ не може да бъде повторена.

Разчитаха на договорка през Турция за импорт на съветски газ. Но… тези дни Съединени американски щати предизвестиха турските компании, че рискуват да бъдат глобени тежко. И турските управляващи незабавно опровергаха, че имат желание на посредничат на съветски компании, с цел да заобикалят наказания. Тук режимът е еднопосочен – Турция може да си внася и да употребява съветски газ, само че да прави пари от заобикаляне на наказания няма по какъв начин да мине. Санкции от Съединени американски щати и от Европейски Съюз.

Междувременно и с ВИЕЕ нещата не са сигурни (тук главното е да се заобиколят глобите през брокерство на съветски газ от Румъния, страна на ЕС), тъй като компанията е под наблюдаване.

Прякото договаряне с „ Газекспорт “ няма по какъв начин да стане, тъй като Европейска комисия подсети, че заплащането в рубли не става. Изобщо „ Газекспорт “ не става.

И каква стана тя? Питомното го изгонихме – тези седем карга от ВПГ на потвърдена най-хубава ценова формула, а проектите за връщане на съветски газ пропаднаха като невъзможни. Заради безусловно безконтролно отношение на някакви смешници с власт.

По-непрофесионално, по-брутално комарджийско държание мъчно можем да си представим.

Знаете ли каква е новата цел на „ Газекспорт “ – да нямаме задоволително газ в Чирен, и да нямаме дълготрайни контракти – сигурни доставки от ВПГ, с цел да можем като стане студено през зимата да клекнем.

Криминални видове. Във време на война флиртуват с врага.

Текстът е оповестен във Facebook профила на създателя, заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР