На снимката: Пепи Еврото и бившата му жена Любена Днес ще

...
На снимката: Пепи Еврото и бившата му жена Любена
Днес ще
Коментари Харесай

Бойко Станкушев: В мрежите на Петьо Еврото с участието на магистрати парите отиват от едно чекмедже в друго 

На фотографията: Пепи Еврото и някогашната му жена Любена
Днес ще се разпита основен очевидец по делото „ Барселонагейт– Ивайла Бакалова. Тя знае всичко и съгласно мен ще каже истината, съобщи шефът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в „ Здравей, България “ по Нова телевизия.
Той посочи, че някогашната „ Мис България “ познава хора, които са навързани най-отвътре с „ Барселонагейт ”, цитира flagman.bg
„ Важно е какво ще каже. Според мен ще каже истината, а каква е тя … Трябва прокуратурата да верифицира и да даде или не ход. Няма връзка с „ джуджета “ и други незаконни организации, които са построени на правилата, на които си нареждаше агентурата на Държавна сигурност “, разяснява Станкушев.
„ След толкоз приказки за „ Барселонагейт “ внезапно се раздвижиха. Очевидно нещо е станало. Какво? Няма какво друго също така, че прокуратурата към този момент не е толкоз монолитна, единна, капсулирана… “, добави той.
„ Допускам и се надявам в нея да има прокурори, които някак си са се еманципирали от разнообразни въздействия. Едни като Сарафов се еманципират от Гешев, а сътрудниците им – от други сили “, съобщи Станкушев.
„ Колко време би трябвало да се чака за превода от испански за „ Барселонагейт “? Те знаят какво е. Дали в един миг е паднала протекцията, оказвана от някой различен? Може би от Гешев, тъй като това за него щеше да е доста скъпа разменна монета. Вероятно са извадили още нещо “, добави той.
„ Има такива хора, на които нищо не се дава, само че са подвластни заради разнообразни аргументи – срамни, несрамни, злоупотреби и така нататък Други пък се облагодетелстват “, посочи шефът на Антикорупционния фонд.
„ Това е една пиаца, на която всеки може да отиде и да предложи услугите си против нещо – било против опрощение и заличаване на нещо към биографията му, или с цел да изкара някакви пари, които може и да са свързани с откраднат бизнес “, добави той.
„ Прокуратурата и следствието са инфектирани от прекомерно доста такива хора, които са работили за тези мрежи. Те главно са две – едната е на Марто Нотариуса, с който към този момент никой не се е занимавал. Той е значим фактор, построил мрежа за въздействие, сходна на тази на Петьо Еврото “, изясни Станкушев.
„ Някой отива и споделя, че е загазил и прокуратурата го е подпукала. Той пита какво да даде, с цел да излезе почтен. Парите се движат от едно чекмедже към друго, към трето … Те стигат до доста високи равнища. Следствието може да замаже всичко и прокуратурата да каже, че няма обстоятелства “, прибавя той.
Според него част от тези незаконни мрежи са били най-малко двама вътрешни министри от близкото минало. Той загатна името и на някогашния народен представител Яне Янев.
В „ Здравей, България “ бе излъчен фрагмент от изявление с някогашната жена на Петьо Еврото – Любена Петрова, която разказа мрежата, в която вземат участие магистрати, като пазарище за бъдеще, в което се вземат решение проблемите на хората, а други се основават. На въпроса какъв брой коства един магистрат обаче тя отговори с „ а какъв брой коства един човек “.
Няма подозрение, че в „ Осемте джуджета “ вземат участие основният прокурор и заместника му, съобщи Бойко Станкушев. Отдавна сме сигурни, добави той.
„ Ние мониторираме магистрати, в това число с влизане във физически контакт с Петьо Еврото. Те естествено се смеят и отхвърлят. Когато пуснахме за „ Осемте джуджета “ Гешев се подиграваше в ефир, че това са нелепости. Той един път бе споделил, че за него няма подобен случай, че не съществува мрежа за въздействие, че няма пазарище, а когато настояхме, заплаши, че ще ни съди “, съобщи шефът на Антикорупционния фонд.
„ Любена Павлова нищо не отхвърля. Добавена стойност може би ще даде в следствие, като види дали може изцяло да се еманципира от тези, от които е била подвластна и е безвредно за нея от позиция на нейното физическо оцеляване и на нейното детенце, както и на материалното й положение. Тя е състоятелен човек и има какво да губи “, добави той.
„ Петьо Еврото, който към този момент се търси, стои върху планина от пари и може да си разреши всичко. Може даже да си заплати, с цел да стане астронавт “, разяснява Станкушев.
„ Много хора, заемащи висши позиции в магистратурата, в Министерство на вътрешните работи, в специфичните служби до равнище министри и метода, по който се отнасяха дълго време, неофициалната коалиция ГЕРБ-ДПС, т.е. нямаха никакви проблеми… значи, че не им пречат. Това продължи доста дълго време. Имало е омерта на междинните и ниските равнища да не се приказва. Нито един прокурор не се опита да каже нищо през тези години “, добави той.
„ Има потвърдени връзки сред най-високото равнище в системата на Министерство на вътрешните работи и едната, и другата престъпни мрежи. Всички са били удовлетворени и нахранени. Там прозират връзки сред доста високи равнища – управнически и топ босове на наркоразпространителски мрежи. Между шефовете на огромните „ подземни “ корпорации като Таки, като Ами, Къро са напълно друго нещо. Там се е стигало до настъпване на ползи или може би стесняване на пазара. Отношенията им са се обострили, както стана преди един месец с тези сред Гешев и Бойко Борисов “, акцентира шефът на фонда.
„ Не мога да кажа от кое място е натиснато копчето за Къро. Бях ви споделил, че почеркът е съветски, само че може някой преднамерено да е имитирал това “, сподели още той.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР