На снимката: Никола Стоянов. Снимка: БТАОтстъпката за горивата няма да

...
На снимката: Никола Стоянов. Снимка: БТАОтстъпката за горивата няма да
Коментари Харесай

След Нова година няма да има отъпка за горивата, защото „Лукойл“ се мести у нас

На фотографията: Никола Стоянов. Снимка: Българска телеграфна агенция
Отстъпката за горивата няма да важи след Нова година, заяви днес  служебният министър на стопанската система Никола Стоянов. Той посочи, че ще има разнообразни ограничения в поддръжка на най-бедните хора. 

„ Отстъпката от 25 стотинки ще важи до Нова година, защото „ Лукойл “ са се заели от 1 януари мястото на тяхната икономическа активност да е в България. Още тази година те са се заели да внесат 100 млн. лв. във фонд, който ще е за лишаване на свръхпечалбите “, уточни той в ефира на Българска национална телевизия.

Министър Никола Стоянов изясни, че от фонда ще се финансират разнообразни ограничения за най-бедните. “ В момента се вършат планове, помощите няма да са единствено за горива, а и под формата на ваучери за публичен превоз, като концепцията е да се понижава потреблението на горива “, добави той.

„ Лукойл “ е огромна компания и сега е във фокуса на доста ползи, за нас като българско държавно управление считам, че са значими няколко неща – от една страна, да съблюдаваме прецизно регламентите на Европейския съюз и българското законодателство, от друга – прецизно да се грижим за ползите на българските жители и компании “, сподели още министърът на стопанската система.

Въпреки това продължава да не е ясно дали сделките сред служебното държавно управление и „ Лукойл “ не нарушават европейските наказания против Русия. Кабинетът и компанията се схванаха тя да изнася горива, създадени от съветски нефт у нас, в трети страни. Служебният кабинет твърди, че това не нарушава глобите, Европейската комисия обаче не е съгласна. Стана ясно, че се водят и диалози по въпроса.

Междувременно се заприказва и за подводните камъни в устните покупко-продажби сред „ Лукойл “ и България –

Италия към този момент сложи рафинерията на съветския петролен колос „ Лукойл “ в Приоло, Сицилия, под „ краткотрайно ръководство “ на страната. Тук поражда забавният въпрос ще има ли служебното държавно управление на Румен Радев храброст да направи сходно нещо.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР