На снимката: Лазар ЛазаровЗаконът за удължаване на бюджета от тази

...
На снимката: Лазар ЛазаровЗаконът за удължаване на бюджета от тази
Коментари Харесай

Удължаването на бюджета не получи одобрение

На фотографията: Лазар Лазаров
Законът за удължение на бюджета от тази година за идната не получи утвърждение от Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС). Предложението беше подкрепено от страна на национално представителните организации на работодателите, само че не и от национално представителните организации на служащите и чиновниците. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров, след днешното изключително съвещание на НСТС. След това беше обявено, че служебният кабинет се събира на съвещание от 14:00 часа през днешния ден, с цел да разиска така наречен удължителен закон.

„ С този законопроект се дава опция да бъдат изплащани увеличените социалноосигурителни заплащания. Спекулациите, които бяха направени в публичното пространство, че ще има понижение на обществени заплащания, се опровергават. Няма да има понижени заплащания. Напротив, някои от тях ще се усилят “, съобщи Лазаров, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Увеличението на пенсиите ще продължи да работи и през идната година. Всички ограничения за бизнеса и хората ще продължат да работят. Общините би трябвало да са спокойни, тъй като по този начин се обезпечава финансиране в действителен размер по фактура за отопление на учебни заведения и детски градини, както и осветяване на улиците. Със законопроекта е уредено и финансирането на действия за непредвидени и неотложни разноски “, увери служебният министър на финансите Росица Велкова.

Подкрепа за удължение на наредбите на закона за бюджета показаха представителите на работодателските организации. Според представителите на синдикалните организации обаче този бюджет е един от най-лошите разновидности, тъй като замразяването на минималната работна заплата на 710 лева и неприемането на необлагаем най-малко на приходите, планувани в него, са неприемливи.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР