На снимката: Кристиан ВигенинПри гласуването на кабинета на проф. Габровски

...
На снимката: Кристиан ВигенинПри гласуването на кабинета на проф. Габровски
Коментари Харесай

Вигенин: Кабинетът на проф. Габровски минава, ако 11 депутати отсъстват при гласуването

На фотографията: Кристиан Вигенин
При гласуването на кабинета на проф. Габровски броят на присъстващите депутати в залата ще бъде решителен, защото не се изисква квалифицирано болшинство. Движение за права и свободи и „ Български напредък “ дават индикации за поддръжка. Трите партии дружно имат 115 депутати. Ако 11 народни представители отсъстват, то тези 115 ще могат да създадат държавно управление. Това съобщи в Ямбол Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия.

По думите му 24-имата депутати от групата на Българска социалистическа партия щели да гласоподават срещу кабинет на проф. Габровски. Вигенин се въздържа от коментар за изключения преди дни от партията Явор Божанков поради позицията му за изпращане на оръжия за Украйна. индикации за поддръжка на кабинет с мандата на ГЕРБ.

„ Предстои да забележим кои депутати няма да са в зала тази седмица, това също ще даде индикация “, добави Вигенин. Според него при неуспех на първия мандат няма да има поддръжка и за втория, само че остава шансът за сформиране при третия мандат.

„ Единствената опция да има държавно управление, въпреки и за прочут интервал, е то да бъде експертно и да предложи съответна стратегия за съответен период “, акцентира Вигенин пред БНР.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР