На снимката: Кристиан ВигенинСмятаме, че правителство все още е възможно

...
На снимката: Кристиан ВигенинСмятаме, че правителство все още е възможно
Коментари Харесай

БСП смята, че е възможно да има кабинет с третия мандат

На фотографията: Кристиан Вигенин
„ Смятаме, че държавно управление към момента е допустимо и ще поставим старания – било като мандатоносител, било като партия, която би разговаряла при избрани условия с носителя на третия мандат “. Това сподели Кристиан Вигенин от „ Българска социалистическа партия за България “ през днешния ден.

„ Всички желаят да има държавно управление, само че някак си не можем да стигнем до формулата, с която това може да стане “, разяснява той в ефира на БНР.

„ Ясно е, че в случай че се продължава със същия метод, резултатът ще бъде същият – т.е. държавно управление няма да има “, означи Вигенин.

„ Трябва да бъдем по-иновативни, където и да отиде мандатът, би трябвало да се търсят някакви други стъпки, които да доведат до опцията да се сътвори държавно управление, каквото желание оповестиха, че имат на процедура всички обединения, без една, в този парламент “, уточни той.

„ Нека да мислим, да забележим и какви ще бъдат сигналите на партиите след края на втория опит и да се направи преценката допустимо ли е нещо работещо да се сглоби, тъй като държавно управление непременно също не е добра алтернатива, и в случай че не, тогава да не бавим и изборите “, означи Вигенин.

„ Трябва да се фокусираме върху най-спешните и значимите неща и нещата, които са сплотяващи, да оставим проблематичните неща на назад във времето, счита той. Аз бих предложил да забележим къде са нещата, в които сме единни, нещата, към които можем да работим дружно, а те са свързани с ред въпроси, които не могат да намерят реализация, в случай че няма парламент “, означи Вигенин и даде като образец приемането на законите по Плана за възобновяване и резистентност, обществените въпроси, за решаването на които има потребност от бюджет за 2023, ограниченията за поддръжка на бизнеса.

„ Има ред такива въпроси, към които ние нямаме кой знае какви разногласия. На доктрина е допустимо да се сътвори такова държавно управление. То няма да е държавно управление, каквото сме привикнали в предходни години, с ясна политическа, идеологическа физиономия, само че ще бъде работещо държавно управление, което ще може да взема решение тези въпроси “, разяснява той.

„ Такава е обстановката в страната и ние като политически обединения би трябвало да реагираме съответно на това, другояче започваме да сътворяваме усещането, че ставаме непотребни “, счита Вигенин. Той добави, че би трябвало да се подходи доста съществено през идващите дни и седмици.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР