На снимката: Иван ДемерджиевПоне десетима гранични полицаи са участвали в

...
На снимката: Иван ДемерджиевПоне десетима гранични полицаи са участвали в
Коментари Харесай

МВР призна: Поне десетима гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти

На фотографията: Иван Демерджиев
Поне десетима гранични служители на реда са взели участие в разнообразни схеми за трафик на мигранти, заяви пред публицисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„ Те са били в разнообразни териториални подразделения на „ Гранична полиция “ на границата с Турция. Със усилване на мигрантския напън явно са засилени процесите на привличане на полицейски чиновници в тези схеми за трафик “, разяснява Демерджиев.

„ “Вътрешна сигурност “ работи по изясняването на този въпрос, с взаимоотношение с прокуратурата. Ще пристъпим към пренасяне на хора, за които нямаме задоволително доказателства, че са забъркани в подобен трафик, само че имаме безапелационни данни “, добави министърът на вътрешните работи.

Преди дни Иван Демерджиев съобщи, че вследствие на подхванатите от властта ограничения мигрантският напън е намалял, а ще в районните дирекции на „ Гранична полиция “ ще има промени след привършване на работата на дирекция „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи.

„ Изключително доста разчитаме помощта от турска страна да се ускори и да се обърне внимание на този проблем по-сериозно и от тях. Разговорите ще бъдат да се уплътни зоната от турска страна, тъй като там се натрупва голямо количество мигранти и когато се съберат огромни групи, попречват работата на нашите гранични служители на реда и военни “, изясни Демерджиев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР