На снимката: Илиян ВасилевНещата в Русия загрубяват с всеки изминат

...
На снимката: Илиян ВасилевНещата в Русия загрубяват с всеки изминат
Коментари Харесай

Илиян Василев: Енергийната сигурност на България е заложена на карта

На фотографията: Илиян Василев
Нещата в Русия загрубяват с всеки изминат ден. Вчера Вячеслав Володин, шефа на Госдумата, стартира следствие против Лукойл /по-точно прикани „ органите “ да проверяват компанията/ за това, че преработва съветски петрол, с който се зарежда с горива /значим дял/ украинската войска. В изискванията на растящо противопостовяне след решението за доставка от НАТО на тежка техника, на Противовъздушна отбрана и евентуално на самолети, борбата става тотална и Путин ще стяга всички кранчета за поддръжка на „ врага “.

Факт е, че Лукойл генерира големи доходи и зарежда съветската хазна над 500 милиона $ всеки месец, а от там и войната, само че националистите и радикалите там вземат връх и целесъобразяващите стават малцинство. За тях ние сме „ зложелател. Нараства експоненциално опасността от преустановяване на доставките на съветски недопечен петрол за рафинерията в Бургас. Ако преди месеци тя бе под 50 %, в този момент е най-малко 50 %. Тези равнища на риск допуска проект за деяние в изключителни обстановки, според наскоро признатия закон за вдишване на действен надзор. Въпреки решението на Народно събрание, служебното държавно управление няма никаква подготвеност да осъществя различни доставки – на казахски и азерски, или всеки различен петрол в Черно море, Няма и оперативна подготвеност за вземат под надзор рафинерията, да не приказваме да го създадат в близкия небосвод на ескалираща нужда. Забележете, управлението на рафинерията, даже и да желае, не разполага с финансов запас да купува различен петрол, защото компанията е под наказания. Ерго изисква се интервенция от страната. Логистиката на сходна интервенция изисква време и умения, не е формиран авариен екип, не са водени договаряния с управлението на рафинерията за прехвърлянето на контрола и взаимоотношение, с което да се обезпечи непрекъсваемост на индустриалния развой, различни доставки и корекции с цел да може да се преработва различен вид нефт/.

НАТО ще откри кой различен да доставя Украйна с горива, казусът е, че нашите заспали управленци не вършат нищо по тематиката и в края ще получим най-лошия от всички сюжет и спряна рафинерия, и рецесия за горива и спряни доставки за Украйна – провален съдружник в НАТО.
Предупреждавам – нещата са прекомерно съществени, би трябвало професионализъм, без значение какви благосклонности имаш. На карта е заложена енергийната сигурност на България.

Коментарът е оповестен във фейсбук профила на политическия блогър Илиян Василев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР