На снимката: Христо ГрозевНякой, който да реши да извърши на

...
На снимката: Христо ГрозевНякой, който да реши да извърши на
Коментари Харесай

Грозев проговори: Някой може да направи услуга на Кремъл с мен

На фотографията: Христо Грозев
„ Някой, който да реши да извърши без да пита услуга на Кремъл и да аргументи или гибел, или да се опита да ме отвлече. Това е по-големият риск в тази ситуация ”. Така разяснява обстановката Христо Грозев.

„ Поне от 2-3 години ФСБ имат голям проблем с нашите следствия. Получавали сме сигнали от наши информатори, да внимаваме с новите познанства, с хора, които желаят да се срещнат с нас ”. Това съобщи още той пред NOVA. Естествено Грозев не разкри в коя страна, даже и на кой континент се намира сега.

„ Не го върша преднамерено. Но когато бях разгласен за федерално търсене, бях на различен континент, по тази причина се наложи да остана ”, сподели Грозев.

„ Поне от 2-3 години освен аз, само че и сътрудниците от имаме необикновен режим на пътешестване, с пазаруване на билети в последния миг, с цел да не можем да бъде елементарно разгадано къде пътуваме, какво проверяваме. Сега нещата минават на качествено друго равнище. За да се върна в Австрия, където пребивавам, би трябвало да трансформира забележителна част от билетите си, с цел да не попадна на територията на страна, която може да извърши услуга на Кремъл ”, сподели Грозев.

Той дефинира като казус включването на име на задграничен публицист в листата на ФСБ.

Грозев отхвърли да си сътрудничи с непознати служби, като да вземем за пример с английското разузнаване, в което го упреква Русия.

Българският публицист не знае за какво е включен в листата. Каза, че е наел юристи в Русия. „ Те не могат да схванат в какво тъкмо съм обвинен и упрекнат ”, сподели Грозев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР