На снимката: Хамид ХамидПриемането на закон за пресичането на вторичното

...
На снимката: Хамид ХамидПриемането на закон за пресичането на вторичното
Коментари Харесай

ДПС готви още закони за КТБ

На фотографията: Хамид Хамид

Приемането на закон за пресичането на вторичното плячкосване на КТБ не значи особено законодателство и критиците на текстовете са платени с парите от грабежа, съобщи депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид пред bTV. Той е съавтор и съвносител на законопроекта дружно с Йордан Цонев и Делян Пеевски.
„ Банковото ни законодателство е устроено по този начин, че да управлява естествена банкова система. За страдание, КТБ не е била естествена банка ”, разяснява той и изясни, че апетитни активи са отнемани по скица със заеми за кухи компании, неплатежоспособност по веригата и искания на друго сдружение „ от същата мустаката незаконна група ”, която получава актива „ чист и неоцапан ”.
Хамид беше безапелационен, че няма проблем да се приема законодателство със задна дата: „ И различен път по изключение са били одобрявани закони със задна дата (…) имало е десетки такива закони ”. По думите му главните текстове ще важат за всички банки от този миг нататък.
Ще бъде ли подсилен законът „ Пеевски-Цонев-Хамид ” и от другите партии? „ Не сме говорили с никого. Искаме да забележим кой желае разграбените активи да се върнат където им е мястото и кой играе с грабителите ”.
Хамид уточни и че дружно със съпартийците си готви още няколко свързани с КТБ законопроекта.
Той преповтори тезата на Движение за права и свободи, че националистите във властта могат да станат причина за рухване на кабинета на ГЕРБ. „ Тези националисти дърпат държавното управление и цялата страна към дъното ”, съобщи депутатът. Той предсказа и че сегашният престой на „ Обединени патриоти ” в ръководството ще има същия пагубен свършек за тях както се е случило по време на предишното държавно управление с Реформаторския блок.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР