На снимката: Гълъб ДоневСлужебният министър-председател Гълъб Донев изрази подкрепа за

...
На снимката: Гълъб ДоневСлужебният министър-председател Гълъб Донев изрази подкрепа за
Коментари Харесай

Гълъб Донев изрази подкрепа за кабинет „Габровски“

На фотографията: Гълъб Донев
Служебният министър-председател Гълъб Донев изрази поддръжка за проектокабинета на проф. Николай Габровски. Донев съобщи, че се надява предлаганото от проф. Габровски държавно управление да бъде определено от 48-ото Народно заседание. По думите му час по-скоро България би трябвало да има постоянно държавно управление.

Самият състав на Министерския съвет, предлаган от претендента на ГЕРБ-СДС за министър председател проф. Николай Габровски, стана явен през вчерашния ден. Професорът върна мандата на президента Румен Радев.

Кои са министрите в плана му за кабинет – 

Очаква се на следващия ден депутатите да гласоподават дали България ще има постоянно държавно управление с мандата на ГЕРБ.

Освен тази тематика, Донев разяснява и предлаганото от „ Булгаргаз “ нарастване на цената на газа с 40% от януари. Според него държавното управление няма какво да направи, защото цената се образува по отношение на комерсиалните закони.

„ Цената на газа не е прерогатив на нито едно държавно управление, а зависи от комерсиалните закони, които работят и зависи и от интернационалния пазар и всички параметри, които я образуват “, сподели Донев.

Въпреки думите на Донев през днешния ден, служебният кабинет не пестеше рецензии към кабинета на Кирил Петков точно във връзка с доставките и цените на газ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР