На снимката: Димитър СтояновВ Министерството на отбраната не е получавано

...
На снимката: Димитър СтояновВ Министерството на отбраната не е получавано
Коментари Харесай

Ще разменим ли миналото с МиГ-29 за бъдеще с F-16?

На фотографията: Димитър Стоянов
„ В Министерството на защитата не е получавано предложение от Нидерландия за даване на самолети F-16 MLU, при даване на МиГ-29 и Су-25 на Украйна “, обявиха от МО в отговор на питане на Българска национална телевизия за опцията за придобиване на Ф-16 от Нидерландия.

Вчера националният представител от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев заяви, че държавното управление на Нидерландия обмисля да трансферира някои от непотребните си F-16 на съдружник от НАТО, с цел да може последният от своя страна да даде своите МиГ-29 на Украйна.

От МО споделят още, че през юни е изпратено писмо до Министерството на защитата на Нидерландия за даване на F-16 MLU втора употреба за потребностите на Военновъздушните сили на България.

„ Министерството на защитата преглежда всички вероятни варианти, в това число и тази “, декларират още от МО.

Разлика сред нещо да се обмисля и да бъде получена съответна оферта за него обаче има и то огромна. С други думи – това, че нидерландската преса написа, че сходно предложение се обмисля, не значи, че то безусловно към този момент е било направено.

По-важен в тази ситуация е отговорът на България, без значение дали е получила оферта, или не. Ако страната ни съобщи подготвеност да изпрати своите МиГ-29, стига да получи F-16 от Нидерландия, това би изпратило знак към страната, която блокира и участието ни в Шенген, че България е на страната на цивилизацията и европейските полезности.

Обратното би могло пък в допълнение да утежни вероятностите пред участието ни в Шенген, защото точно Нидерландия е страната, която все още декларира, че корупцията продължава да е проблем у нас. Така към казуса с корупция, бихме и утвърдили трайно възприемането ни като Троянски кон в Европейски Съюз.

Комуникирането на въпроса би посочила още нещо – кой в действителност желае да модернизира армията ни и кой желае да каже, че цели да модернизира армията ни, а в действителност желае просто да остане правилен на една страна, оповестила ни за противник.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР