На снимката: Димитър СтояновПутин е агресор“, заяви вчера служебният министър

...
На снимката: Димитър СтояновПутин е агресор“, заяви вчера служебният министър
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Радев: Путин е агресор

На фотографията: Димитър Стоянов
„ Путин е агресор “, съобщи през вчерашния ден служебният министър на защитата и дълготраен основен секретар на Президентството Димитър Стоянов. Стоянов уточни още, че военното набези над Украйна от Русия е война, обратно на това, което твърдеше един от предшествениците му – Стефан Янев, който беше отхвърлен от кабинета „ Петков “. Янев наричаше съветската експанзия „ военна интервенция “, влизайки в реториката на агресора.

„ Има контранастъпление, да забележим по какъв начин ще продължат нещата “, разяснява Стоянов актуалната контраатака на Украйна в изявление за bTV. „ Трудно ми е да съм безапелационен дали е извърнат ходът на войната или има контраатака, уповавам се да е извърнат ход на войната “, сподели още той.

Той разяснява още и тематиката за редовността на българските изтебители. По думите му Полша има подготвеност да ремонтира старите ни МиГ-29, до момента в който дойдат новите F-16. Разговорите са били за пазаруване на общо осем мотора за руския изтребител, който армията ни към момента употребява.

Досега българските МиГ-29 се ремонтираха в Русия, само че откакто Русия атакува Украйна и провокира наказания против себе си, ремонтните активност нито са вероятни, нито са надеждни, поради, че федерацията е враждебна към България.

Това провокира нужда да се търси ремонт на друго място, като още постоянното държавно управление водеше диалози с Полша.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР