На снимката: Благовест КириловБившият депутат от БСП Благовест Кирилов подаде

...
На снимката: Благовест КириловБившият депутат от БСП Благовест Кирилов подаде
Коментари Харесай

„Не мога да направя компромис“. Благовест Кирилов подаде оставка като служебен зам.-министър

На фотографията: Благовест Кирилов
Бившият народен представител от Българска социалистическа партия Благовест Кирилов подаде оставка като длъжностен замесник-министър на електронното ръководство. Това заяви самият той с обява във Фейсбук. От пресцентъра на Министерския съвет също показаха, че Кирилов е освободен от поста по лично предпочитание.

„ Подадох оставка като заместник-министър на електронното ръководство. Със заповед на премиера от през днешния ден не съм на този пост “, написа Кирилов.

Причината, която показва – „ неща, с които не мога да направя компромис “.

„ Една от главните задания, които си сложих преди да приема поста в служебния кабинет, бе повече бистрота в “Информационно обслужване ” АД. За страдание, това не се случи “, написа Кирилов и добавя:

„ Когато едно или повече от трите бъдат застрашени съществува риск за изборите. Организацията на вота е съществена роля на служебния кабинет според Конституцията на Република България и следва да е приоритет в работата му “.

Ето какво още споделя той:
„ През последните шест месеца Министерството на електронното ръководство свърши доста работа. Успяхме да осигурим най-прозрачните избори до момента. Това стана с помощта на моя екип в министерството и дейната ни връзка с бизнеса, академичната общественост и неправителствения бранш. Благодаря Ви.Въведохме нови електронни услуги в интерес на жителите и бизнеса и участваме интензивно за въвеждането на цифрова промяна в България.Има обаче неща, с които не мога да направя компромис. Една от главните задания, които си сложих преди да приема поста в служебния кабинет, бе повече бистрота в “Информационно обслужване ” АД. За страдание, това не се случи. Пример за това е изборът за самостоятелни членове на борда на шефовете. Той не беше съгласуван с класирането в състезанието, извършен от Агенцията за обществените предприятия и надзор.
Във всяко свое деяние се управлявам от желанието да има бистрота на процеса, успеваемост на резултатите, както и да се отбрани националната сигурност. Предстои провеждането на нови избори. За тяхното обикновено протичане тези условия са основни.Когато едно или повече от трите бъдат застрашени съществува риск за изборите. Организацията на вота е съществена роля на служебния кабинет според Конституцията на Република България и следва да е приоритет в работата му.Ще продължа да работя за бистрота, за почтени избори и за цифровата промяна на България “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР