На снимката: Атанас АтанасовАтанас Атанасов беше преизбран за председател на

...
На снимката: Атанас АтанасовАтанас Атанасов беше преизбран за председател на
Коментари Харесай

Атанас Атанасов беше преизбран за председател на ДСБ

На фотографията: Атанас Атанасов
Атанас Атанасов беше избран отново за ръководител на „Демократи за Силна България“ (ДСБ).Това взеха решение през днешния ден делегатите по време на 17-ото Национално заседание на партията. Общо гласоподаваха 490 души, 288 от тях поддържаха Атанасов, а 199 – Цецка Бачкова.

Мандатът на Атанасов изтече в средата на предходната година. Той съобщи, че ще насрочи конгрес за избор на ново управление, откакто пое отговорност за слабите изборни резултати на „ Демократична България “, от която ДСБ е част.

Участниците в 17-тото Национално заседание, което се организира в НДК, бе поздравено от премиера Кирил Петков. В приветствения адрес той прикани съдружните си сътрудници да продължат дружно напред и да отстранен корупционния модел.

Лидерът Атанас Атанасов показа отчета си пред делегатите за свършеното досега.

„ Ще се боря за доверието на актива на партията, тъй като считам, че би трябвало да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да създадем – т.е., с интервала на моя мандат от извънпарламентарна политическа мощ 2017 година в този момент „ Демократи за мощна България “ има евродепутат, солидно посланичество в локалната власт и е част от ръководството на страната през своето посланичество в Народното събрание “, даде обещание и регистрира Атанас Атанасов преди конференцията.

Той сподели още, че не го тормози другата кандидатура за лидерското място:

„ Не бива да се тормозим от конкуренция въобще, тъй като е хубаво да има съревнование в последна сметка. Но, по-важното е, за нас от ДСБ, да укрепваме и развиваме нашето обединяване „ Демократична България “, тъй като то даде резултат.“

Конкурентът на Атанасов за водач на партията Цецка Бачкова означи преди началото на форума, че ДСБ се нуждае от нови лица. Тя даде обещание да работи за укрепването на дясната коалиция „ Демократична България “ и за по-активно присъединяване на партията в ръководството:

„ Ще работя, естествено, за това „ Демократична България “ и в частност „ Демократи за мощна България “ да сме оптимално потребни на това ръководство. И да излезем един ден, надявам след цялостния мандат на това ръководство, с ясни резултати какво сме свършили. Ще работя за това да сме по-активни в отстояването на десните политики…

Евродепутатът и някогашен водач на ДСБ Радан Кънев, който се отхвърли от конкуренцията, не участва на форума, само че в писмо, изпратено до делегатите, декларира, че в никакъв случай не е бил част от лагер или пък от тим в ДСБ и това е главната причина да не се кандидатира.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР