На снимката: Асен Василев и Кирил ПетковС втория мандат “Продължаваме

...
На снимката: Асен Василев и Кирил ПетковС втория мандат “Продължаваме
Коментари Харесай

ПП поставиха конкретни условия, за да предложат кабинет на малцинството

На фотографията: Асен Василев и Кирил Петков
„ С втория мандат “Продължаваме смяната ”, с поддръжката на “Демократична България ”, сме подготвени да предложим държавно управление на малцинството с ясни цели и гаранции, които да покажат дали парламентарно показаните партии са подготвени да работят и да вземат решение проблемите на хората, или преследват други цели “.

Това декларират от партията на Кирил Петков и Асен Василев в своя позиция, изпратена до медиите.

От Политическа партия слагат и съответни цели на – всъщност и условия за, свое държавно управление на малцинството: да се понижи неравенството в България; да се подкрепи бизнеса посредством понижаване на административната тежест и корупционния риск; да се увеличи „ доверието в демокрацията, в правовия ред и изборния развой в България “; законността да важи за всички; да влезем в Шенген през 2023 година, а в Еврозоната от 1 януари, 2024.

„ Време е да приключим с банковия контрол на прехода, време е да приключим с транзакционните банкови такси за нашите експортьори, време е валутният риск да отпадне като фактор при вложение в България “, споделят от Политическа партия.
Намаляване на неравенството
Политическа партия упорстват в бюджета за 2023 година да залегне ново нарастване на пенсиите. Искат още и нарастване на данъчните заеми за младите фамилии. Настояват за повдигане на минималната работна заплата, както и заплатите на учителите, лекарите и медицинските сестри. Всичко това – при съблюдаване на 3% бюджетен недостиг, което е изискване за влизане в еврозоната.
Подобряване на изискванията за бизнес
Според Политическа партия законопроектите по Националния проект за възобновяване и резистентност би трябвало да бъдат прегледани предпочитано. При опция – в скъсени периоди. По думите им задачата е навременно асимилиране на полагащите се на България евро средства. 

Политическа партия желаят и предпочитано разглеждане на импортираните законови оферти за понижаване на административната тежест за бизнеса.
Увеличаване на доверието в демокрацията в България
В тази точка влиза правосъдната промяна. Политическа партия желаят измененията в Наказателно-процесуалния кодекс и в Закона за правосъдната власт, свързани с механизма за следствие на основния прокурор, да бъдат признати.

Настояват и за приемане на законопроекта за КПКОНПИ с проверяващи функционалности и управление, което се предлага от държавното управление и се избира от Народното събрание.

Искат още ветото на президента на измененията в Изборния кодекс да бъде признато. Целта – „ анулация на недемократичните промени, признати в дребните часове на нощта през последните 2 месеца “.

Политическа партия желаят да бъде импортирано и предложение за изменение на Конституцията на Република България за унищожаване на неограничената власт на основния прокурор. Предлагат да бъде анулиран член 126, алинея 2 от Конституция на Република България, където се споделя, че „ основният прокурор реализира контрол за правда и методическо управление върху активността на всички прокурори “.
Шенген през 2023 година и влизане в Еврозоната през 2024 година
Политическа партия упорстват за промени на законите, уреждащи процедурата по желание на ръководители на службите за сигурност (ДАНС, ДАР, НСО, Военно разузнаване и основния секретар на МВР).

„ За да построи потенциал за справяне с провокациите и пречките пред влизането ни в Шенген и Еврозоната, с изключение на ясна поддръжка за законите за справяне с проблемите в правосъдната система и с корупцията, държавното управление на малцинството би трябвало да има опция да реформира службите, тъй че изпълнителната власт да може да ги назначава и управлява дейно “, споделят те.

„ Ако сте подготвени да работим дружно по значимите цели за България, първите действителни стъпки за потвърждаване на тази воля и доказването ѝ на процедура би било насрочването в комисии и гласуването в зала на закона за КПКОНПИ, отхвърлянето на измененията в Изборния кодекс, приемане на предложенията ни за промени в законите за службите и приемане на бюджет “, обобщават те.

Политическа партия насочат и покана в границите на председателски съвет да бъде разискван графика за предпочитано разглеждане на законопроектите, за чието приемане упорстват.

„ Ако политическите партии желаят да потвърдят с каузи съществуването на политическа воля да работят за посочените национални задания, дано ръководителите на комисии и депутатите в зала да работят за разглеждане на към този момент импортираните същински значими законопроекти “, споделят те.

От групировката упорстват „ политическите групи в 48-я парламент да покажат посредством делата си в зала дали са подготвени да работят за постоянно държавно управление “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР