на снимката: Антони Тренчев. Снимка: Nexo Careers/FacebookКриптокомпанията Nexo ще съди

...
на снимката: Антони Тренчев. Снимка: Nexo Careers/FacebookКриптокомпанията Nexo ще съди
Коментари Харесай

Антони Тренчев, Nexo: Ще съдим България за 1 млрд. долара

на фотографията: Антони Тренчев. Снимка: Nexo Careers/Facebook
Криптокомпанията Nexo ще съди България за 1 милиард $ поради нанесени вреди. Това заяви през днешния ден съоснователят на компанията Антони Тренчев в свои две обособени изявленията пред bTV и NOVA. По думите му нанесените върху компанията вреди от страната ни се правят оценка на 1 милиарда $ от топ специалисти, а компанията ще търси това обезщетение по правосъден път. 

„ Действията на българските управляващи са неуместни, непотребни и огромна част от тях – противозаконни. Ние ще отговорим по подобаващия метод на това “, сподели Тренчев.

Това, което българската прокуратура е обяснила като “международно партньорство ” с непознати служби, се показва в даването на софтуерното решение, сподели Тренчев.

Според него аргументите на българската прокуратура за обвиняването против компанията са политически. „ Ако трябваше да залагам пари, щях да заложа на преднамереност “, уточни той в отговор на въпрос по какъв начин си изяснява дейностите на прокуратурата на България.

“Беше комфортен миг звучно да се ударят партии като „ Продължаваме промяната “ и „ Да, България “ и да се саботира третият мандат ”, счита някогашният народен представител от 43-ия Парламент.

По думите му той е знаел за някои от даренията към “Да, България ”, направени от негови чиновници. „ Не съм изследвал и не съм се вмешателства по никакъв мотив в тяхното решение да изразят гражданските си позиции ”, сподели още той.

Тренчев отхвърли думите на някогашния министър председател Бойко Борисов, че “това е метод да се заобиколят разпоредбите ”. “Трогателно, в действителност прочувствено. Това идва от човек, за който знаете какви подозрения има в обществото. Това е явен знак към проспериращия и преуспяващ IT бранш в България ”, сподели още той.

„ Въпреки препоръките на всички наши другари и близки да не се занимаваме с България, ние го направихме от родолюбие, патриотичност и желанието тази клета страна да има един образец за това по какъв начин иначе могат да се случват нещата – с изключение на кюлчета, пачки и мародерство ”, уточни той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР