На снимката: Александър ВучичСръбският президент Александър Вучич е разпоредил снощи

...
На снимката: Александър ВучичСръбският президент Александър Вучич е разпоредил снощи
Коментари Харесай

Напрежение между Сърбия и Косово. Сръбската армия е в бойна готовност

На фотографията: Александър Вучич
Сръбският президент Александър Вучич е разпоредил нощес въоръжените сили и силите на министерството на вътрешните работи на Сърбия да бъдат сложени в най-висока степен на бойна подготвеност, сподели през вчерашния ден вицепремиерът и министър на защитата на Сърбия Милош Вучевич, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Президентът на Сърбия като висш главнокомандващ издаде заповед за слагане на армията на Сърбия в най-висока степен на бойна подготвеност, това ще рече в подготвеност до равнище на потребление на въоръжена мощ, или с други думи на военния капацитет на въоръжените сили на Сърбия “, сподели Вучевич.

Министърът сподели, че няма причина за суматоха, само че „ има защо да се тревожим “.

Повишаването на бойната подготвеност на сръбската войска и полиция идва, откакто Вучич подреди да бъдат взети всички ограничения за отбрана на сърбите в Косово.

Заповедта му пристигна след нареждането на косовския министър председател Албин Курти да бъдат трансферирани полицейските сили в северната част на Косово, оповестява вътрешното министерство на Сърбия.

По-рано държавното управление на Косово приведе в цялостна бойна подготвеност своите въоръжени сили след поредност от произшествия там.

Кадри в обществената мрежа „ Телеграм “ демонстрираха предислоциране на сръбска военна техника, войска и полиция единствено на 2 км от граничния пункт „ Ярине “ сред Сърбия и Косово.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР