На снимката: Александър НиколовСъщината на обвинението е за това, че

...
На снимката: Александър НиколовСъщината на обвинението е за това, че
Коментари Харесай

Александър Николов: Предполагам кой е недоволен, че България отказа да се подчини на руски шантаж

На фотографията: Александър Николов
„ Същината на обвиняването е за това, че България отхвърли да се подчини на съветски шантаж. Предполагам кой и за какво е неудовлетворен от това “. Така някогашният министър на енергетиката в кабинета „ Петков “ Александър Николов разяснява държавните обвинявания против себе си.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Николов и един от заместниците му – Данаил Николов, както и някогашният началник на „ Булгаргаз “ в кабинета „ Петков “ Людмил Йоцов, са упрекнати за причиняване на вреди на държавния газов снабдител. Тримата са получили обвиняванията си тази заран в Националната следствена работа.

Разследването е по няколко линии, главно те са били ориентирани по отношение на образуването на публична позиция на „ Булгаргаз “ за препоръчаната скица на заплащане за доставки на газ от „ Газпром “ по контракта, изминал в края на предходната година, показаха от следствието.

„ България е Европа и като такава съгласува всичките си дейности с позицията на Европейски Съюз!
А в случай че са не запомнили … България е оповестена за зложелател от една друга страната! “, написа още Николов.

„ Бившият енергиен министър Александър Николов е упрекнат, че не е било признато предлагането на „ Газпром “ да се заплаща за доставки на газ в рубли “, сподели за Българска телеграфна агенция юристът му Ина Лулчева. Тя беше с Николов в Националното разследване, където той престоя към половин час през днешния ден. Адв. Лилчева е заместник-председател на Висшия адвокатски съвет.

„ Обвинението се свежда до това, че в последна сметка България не се съобрази с изнудванията от „ Газпром “ и Русия “, сподели Николов по-рано пред медиите.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР