На снимката: акад. Николай ДенковТази кандидатура е обречена“. Това каза

...
На снимката: акад. Николай ДенковТази кандидатура е обречена“. Това каза
Коментари Харесай

За ГЕРБ акад. Денков е обречена кандидатура, за ДБ – човек с кауза

На фотографията: акад. Николай Денков
„ Тази кандидатура е обречена “. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Думите ѝ пристигнаха като коментар на номинацията на акад. Николай Денков за министър-председател.

По-рано през днешния ден „ Продължаваме промяната “ оповестиха, че ще повдигнат акад. Денков като кандидат-премиер в държавно управление с втория мандат.

Вчера пък държавното управление с мандата на ГЕРБ-СДС даже не стигна до гласоподаване от депутатите, откакто народните представители отхвърлиха кандидатурата на издигнатия от ГЕРБ кандидат-премиер проф. Николай Габровски.

„ Неуместно е да питате дали ще подкрепим мандат на „ Продължаваме промяната “, сподели още Атанасова.

„ Някои ги назовават шарлатани, други – дилетанти. Смятате ли, че желаеме да беседваме с такива хора? “, попита тя публицистите в Народното събрание.
„ Демократична България “ също изрекоха позиция за кандидатурата на акад. Денков
“Ако сключим съдружно съглашение за ръководство с “Продължаваме смяната ”, това значи, че ще споделим отговорността за дейностите на този проектокабинет, в това число и посредством свои хора в него “, сподели съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

„ Но това е въпрос за носене на отговорност, а не за наши искания за места в изпълнителната власт “, акцентира той.

Според Иванов обстановката е толкоз комплицирана, че надали някой гледа на министерските постове като на нещо толкоз привлекателно.

След като проф. Денков получи официално проучвателния мандат за сформиране на държавно управление, Демократична България ще отидат да беседват с него, уточни още Иванов.

„ Академик Денков не е просто прелестен специалист, а човек с ясна политическа идея – образованието. Тази идея може да бъде основата не просто за излъчването на някакво краткосрочно политическо ръководство, а за дълготраен политически курс на страната. На мен ми хареса, че сътрудниците от Политическа партия залагат на концепцията, че в сложни обстановки, би трябвало да си слагаме амбициозни задания, да търсим не най-малкото общо кратно, а най-голямото общо кратно ”, сподели Христо Иванов. 

Председателят на парламентарната група на Демократична България съобщи още, че проф. Денков не е воювал с никого и не може да е част от културата на войната, наложила се в българската политика.

„ Това е човек, на който умерено можем да доверим и ежедневното действие на изпълнителната власт, и да сме сигурни, че ще се бори за нещо положително за България “, сподели Христо Иванов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР