На следващото правителствено заседание ще предложа РСМ да излезе от

...
На следващото правителствено заседание ще предложа РСМ да излезе от
Коментари Харесай

Буяр Османи: Ще предложа РСМ да излезе от Отворени Балкани

„ На идващото държавно съвещание ще предложа РСМ да излезе от " Отворени Балкани ", съобщи македонският външен министър Буяр Османи, съобщи БГНЕС.

В отговор на рецензиите на опозицията във връзка с самодейността " Отворени Балкани " Османи съобщи, че тя е по-скоро концепция на албанския министър председател Еди Рама като опит за помиряване сред Косово и Сърбия.

Междувременно сръбският министър на външните работи Ивица Дачич се разгневи на северомакедонския си сътрудник.

„ Твърдението на Буяр Османи, че РСМ ще бъде един от съавторите на резолюцията за геноцида в Сребреница е цинизъм “, съобщи Дачич по телевизия B92.

„ Отгоре на всичко ни карат да участваме в тази антисръбска политика “, добави Дачич.

Последните му думи пристигнаха във връзка на апела на Османи към Сърбия да поддържа резолюцията.

По отношение на резолюцията за геноцида в Сребреница, която би трябвало да бъде импортирана в Общото заседание на Организация на обединените нации на 2 май, Дачич съобщи, че документът ще бъде препоръчан от " най-големите страни, направили геноцид ".

:Защо няма резолюция за немския геноцид против сърбите, турския геноцид против арменците или против сърбите в Хърватия. Германия, Нидерландия и Белгия са направили геноцид против милиони хора в Африка ", сподели сръбският посланик.

Той съобщи, че тези, които са направили " закононарушението в Сребреница ", би трябвало да бъдат подведени под отговорност, само че за Сърбия е " недопустимо мюсюлманите да са единствените жертви на войната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР