На следващите избори ще гласуваме и машинно, и чрез бюлетини,

...
На следващите избори ще гласуваме и машинно, и чрез бюлетини,
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Да напомним на Румен Радев, че избирането му бе чрез хартиена бюлетина

На идващите избори ще гласуваме и машинно, и посредством бюлетини, взеха решение дефинитивно депутатите преди парламентарните избори през идната година

Ще гласуваме с 9 500 машини на идващите избори, разкри в утринния блок на БТВ ръководителят на "Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов.

"Машинното гласоподаване не е особено за Европа. Но решението е взето - в този момент би трябвало да осигурим естествения развой ", сподели още той.

"200 000 души не са докосвали никакъв тип техника - даже банкомати. Сега тези хора ще се сблъскат за първи път с машина за гласоподаване. Добрата вест, е че те ще имат достъп до хартиени бюлетини, с цел да могат да упражнят конституционното си право на глас ", добави специалистът.

"Изказванията на Радев за изборите са извънредно нежелателни и безотговорни. Така се срутва и дребното доверие, което има за изборния развой. Да напомним на Румен Радев, че избирането му бе посредством хартиена бюлетина ", безапелационен бе проф. Константинов.

От 2160 определени до момента депутатите има единствено един касиран, съобщи ръководителят на "Информационно обслужване ".

"Дребните политически боричкания унищожават страната ", приключи проф. Михаил Константинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР