На Шишкова градинка не и върви. Отново тръгна да пропада,

...
На Шишкова градинка не и върви. Отново тръгна да пропада,
Коментари Харесай

На Шишкова градинка не й върви. Отново тръгна да пропада

На Шишкова градинка не и върви. Отново потегли да пропада, видя кореспондент на Varna24.bg . Част от павенцата към този момент са хлътнали. Вярно е, че е с малко, само че с времето казусът ще се задълбочи, в случай че навреме не бъдат взети ограничения.

Това е следващото компрометиране на глътналия стотици левове план по естетизация на един от знаците на Варна.

Преди година част от бронираното стъкло, което покрива археологическите находки на Шишковата градинка, бе напълно напукано. Под него се намират остатъци от късноримската стена на античния Одесос. По време на обновяването на градинката бе решено тези старини да се виждат. Бе построена железна структура и поръчано особено бронирано стъкло от Австрия. То беше напукано и обектът заобграден със строителни платна, до момента в който се чака ново. Кога ще пристигна, обаче никой не знае.

Пред 2021 година един сектор от Шишковата градинка пропадна и трябваше незабавно да се махнат павенцата, да се трамбова сектора и още веднъж да се наредят.

Кръглата градинка бе актуализирана преди близо 4 години по план " Естетизация и рационализация на градската среда “ по Оперативна стратегия " Региони в напредък “. Средствата за реконструкцията на целия план са над 1.3 млн. лева, стана ясно тогава. Новото " лице " на Шишковата градинка бе част от цялостното възобновяване на ул. " Михаил Колони " - от бул. " Княз Борис I " до Морската градина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР