На седемгодишно момиче бяха ампутирани няколко крайника през последните две

...
На седемгодишно момиче бяха ампутирани няколко крайника през последните две
Коментари Харесай

7-годишно момиче претърпя няколко ампутации след заразяване с мистериозна рядка бактериална болест

На седемгодишно момиче бяха ампутирани няколко крайника през последните две седмици, откакто се болести с ужасяваща бактериална болест.

Виктория Пастен-Моралес беше диагностицирана със стрептококи от група А, преди да се подложи на осем интервенции. Бактериалната зараза намали имунната й система, правейки я податлива на други болести. Болестта стартира с тресчица и повръщане и най-после устните и ръцете й посиняха. Родителите й я откараха по неотложност в болничното заведение, само че заболяването бързо излезе отвън надзор. Лекарите трябваше да ампутират ръката и двата й крайници.

Семейството сътвори GoFundMe, с цел да помогне за справяне с възходящите медицински разноски и за бъдещите й грижи, защото момичето евентуално ще се нуждае от тежка здравна интервенция, протези, и други дълготрайни грижи. До момента са събрали 26 000 $. Освен това бъбреците й са наранени и в този момент се нуждае от вентилатор. Тя не може да приказва, само че може да движи лицето и главата си и оповестява, че изпраща целувки на персон...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР